Witam wszystkich u¿ytkowników , z racji tego ¿e jestem tutaj ¶wierzak i ogólnie to moja pierwsza Bawarka jest kilak spraw których nie wiem , i nie mogê odnale¼æ na forum jednoznacznej odpowiedzi dotycz±cej mojego modelu .

1. zauwa¿y³em ¿e serwis wymiany oleju jest ustawiony na tzw ''long live '' czyli wymiana co 30 tys kilometrów , wed³ug mnie to stanowczo za du¿o wiêc co ile powinienem to ustawiæ ¿eby niczego nie zepsuæ ( w Mercu wymienia³em co 15 tys ale to by³ diesel i olej pó³syntetyk )

2 . Mój nowy nabytek lata³ na syntetyku Castrola , auto ma obecnie ko³o 200 tys , wiêc mo¿e by te¿ ju¿ czas przej¶æ na pó³syntetyk ?

3 . Na forum jest wiele rozbie¿nych opinii na temat wymiany oleju w skrzyni , i nie wiem co mam z tym tematem zrobiæ , aktualnie wszystko jest super , ale chce go wymieniæ , lecz po tym co wyczyta³em na forum to ju¿ zaczynam siê modliæ o to ¿eby nie popsuæ sobie skrzyni . W me¶ku co 80 tys zalewa³em nowym ( ³±cznie z p³ukaniem przechodzi³o 10 litrów oleju ) . Wiêc wymieniaæ czy nie ? jak jest z wytrzyma³o¶ci± tych skrzyñ ?

4 . Wisienk± na torcie jest to czy znaj± panowie kogo¶ godnego zaufanie ( mechanika , elektronika od Bmw ) godnego zaufania i polecenia w £odzi lub okolicach ? du¿o dobrego s³ysza³em na temat warsztatu przy ulicy krzemienieckiego , mo¿e kto¶ zna ?

5. Wczoraj po wyje¼dzie z gara¿u zobaczy³em na pod³odze nma³± plamkê oleju ( kilka kropek ) nie zci±ga³em jeszcze os³on ale ju¿ sie boje i zastanawiam co to mo¿e byæ .

6 . Z racji tego ¿e mam butle w kole , chce kupiæ sobie ko³o dojazdowe , niestety nigdzie nie mogê znale¼æ , wie kto¶ gdzie mogê kupiæ taki rarytas?

7 . ringi w przednich lampach ¶wiec± na ¿ó³ty kolor , chcia³em zrobiæ z nimi co¶ ¿eby wygl±da³y jak w nowych modelach , czyli zimne bia³e ¶wiat³o . Czy da sie co¶ z tym zrobiæ ?

Bêde wdziêczny za wszelkie podpowiedzi , naj bardzie zale¿y mi jednak na podpowiedzi dotycz±cej warsztatów , mechaników . Numery telefonów lub adresy milw widziane .