Cytat Zamieszczone przez korzeń Zobacz posta
Dodam coś od siebie jako że wymieniałem szybę na Nordglasa. Oryginał był pęknięty. Robiłem to w firmie Autoszyby pomiędzy Grodziskiem a Żyrardowem. Ogólnie nie polecam tego miejsca, panowie jak usłyszeli, że szybę trzeba wkleić na odpowiednie dystanse (które miałem ze sobą) kazali robić mi to samemu. Przemądrzali i zarozumiali. Nie wiem czemu dokończyłem tą usługę u nich. Tak czy inaczej, szyba po montażu "wstała", nie dało się jej docisnąć odpowiednio tak, żeby serwisowy wskaźnik pokazał odpowiednią głębokość osadzenia. Wiem, że będą ją wymieniał w przyszłości, gdyż mnie ten szum irytuje. Dlatego polecam dopytać, dlatego że poprawny montaż jest najważniejszy i trzeba kumatego montażysty.
A jakie dystanse trzeba dawać? U mnie też strasznie szumi przy szybszej jezdzie. Wymieniłem podszybie ale nic się nie zmieniło więc myślę, że szyba musi być zle wklejona i chciałbym ją wyciąć i wkleić na nowych uszczelkach. Może ktoś poleci gdzie w Warszawie zrobią to zgodnie ze sztuką? I czy uszczelki kupować w ASO czy zdać się na zakład montujący szybę?