Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Bmw E38 Regulator wysokości zawieszenia NIVO

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Pozwolę sobie wtrącić w temat sprawę mojego Nivo. Wymieniłem ostatnio tylne sprężyny no i przy okazji przewody. W zasadzie wszystkie, bo te pod autem wymieniłem na miedziankę (mam nadzieję, że nie zaszkodzi).

Układ zalany Febim 6161, ale w zasadzie nie wiem czy działa poprawnie. Wydaje mi się, że nie pompuje. Jak zweryfikować czy dobrze jest odpowietrzony? Wspomaganie chodzi elegancko. Wiem, że najlepiej byłoby zapakować ze 100kg na tył no ale nie miałem możliwości.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Cytat Zamieszczone przez Supermen Zobacz posta
    Pozwolę sobie wtrącić w temat sprawę mojego Nivo. Wymieniłem ostatnio tylne sprężyny no i przy okazji przewody. W zasadzie wszystkie, bo te pod autem wymieniłem na miedziankę (mam nadzieję, że nie zaszkodzi).

Układ zalany Febim 6161, ale w zasadzie nie wiem czy działa poprawnie. Wydaje mi się, że nie pompuje. Jak zweryfikować czy dobrze jest odpowietrzony? Wspomaganie chodzi elegancko. Wiem, że najlepiej byłoby zapakować ze 100kg na tył no ale nie miałem możliwości.
    Jak przestawiasz ramie na zaworze powinno pompować w górę słychać wyraźnie przepływ płynu

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E38 3.0i
    przewód idący od amorka tylnego chyba do gruszki ściągałem kiedyś nadkole i podczas demontażu nadkola pękł ten przewód bo był skorodowany

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Cytat Zamieszczone przez kruger32 Zobacz posta
    Jak przestawiasz ramie na zaworze powinno pompować w górę słychać wyraźnie przepływ płynu
    Chodzi o to ramie na tym rozdzielaczu po środku? Muszę jak się domyślam najpierw odkręcić od niego tą "manetkę" czy jak to nazwać.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Cytat Zamieszczone przez Supermen Zobacz posta
    Chodzi o to ramie na tym rozdzielaczu po środku? Muszę jak się domyślam najpierw odkręcić od niego tą "manetkę" czy jak to nazwać.
    nic nie musisz odkręcać cięgno ręcznie przekręcisz odkręcić lub dokręcić musisz gdy chcesz skorygować poziom tylnego zawieszenia

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E38 3.0i
    Wymieniłem regulator wysokości zawieszenia wymieniony płyn na febi 06161 i zawieszenie dalej nie pompuje pozostaje mi wymienić pompe wspomagania. Może ktoś z was ma taką pompe na sprzedaż? nr.pompy 1091912