Napisałem w cudzysłowie, bo nie dajesz jej bezpośrednio, ale pośrednio. Nawet jeśli jakieś podzespoły pochodzą z zagranicy to i tak KME i Stag maja więcej wspólnego z polskim rynkiem pracy niż Lovato, a wcale nie są gorsze.
Napisałem w cudzysłowie, bo nie dajesz jej bezpośrednio, ale pośrednio. Nawet jeśli jakieś podzespoły pochodzą z zagranicy to i tak KME i Stag maja więcej wspólnego z polskim rynkiem pracy niż Lovato, a wcale nie są gorsze.
Można podejść do tego z tej strony że zakładasz w polskiej firmie zakłądającej instalacje lpg xD - co de facto i tak wspiera polski rynek pracy :)
ale tak czy siak będę miał Lovato :D
Koledzy, planuje założyć gaz do 735Li 2004r. Instalacja będzie robiona pod rynek Niemiecki więc wybór mam tylko taki:
Stag QMAX
Wtryskiwacze AC W01 (po przeglądzie niemieckim zmienie wtryski na lepsze)
2x reduktor R01 150.
Czy lepiej założyć reduktory 2x R01 250? Czy to nie będą za duże jak na taką moc? I mam jeszcze pytanie odnośnie butli w kole. W miejscu zapasu mam sprężarkę do amortyzatorów. Podobno można włożyć butlę a sprężarkę położyć bokiem? Czy ktoś już korzystał z takiego rozwiązania? Jaka jest wtedy pojemność butli?
z_kotem - widziales kiedys gniazda zaworowe w silniku z zasilaniem LPG ? Podejdz sobie do jakiegos zakladu gdzie zajmuja sie glowicami i zapytaj czy sa w stanie okreslic czy auto pracowalo na LPG.
Jesli by nie bylo roznicy nie byliby w stanie tego stwierdzic.
Moim zdaniem lepszy byłby KME R2 Twin. Zajmie mniej miejsca.
@lunatyk22
Dlaczego nie bierzesz pod uwagę PRINSa lub BRC ?
Do kola zapasowego zmieści się 88 litrów Stako lub nawet 99 litrów z zaworem z boku i bez otworu wewnętrznego (nie pamiętam jaka marka).
Sprężarkę można przełożyć do bagażnika ale widziałem już także upchana za otwieranym boczkiem po lewej stronie.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Ten gazownik u którego mam zakładać gaz robi tylko Staga na rynek Niemiecki. Jest najlepszym gazownikiem u nas w okolicy i robił już mi w Superbie 2.8 gaz na Niemcy. Ogólnie mam do niego zaufanie więc zdecydowałem się na Staga. To ta instalacja jest aż tak słaba?
Ostatnio edytowane przez lunatyk22 ; 12-12-2016 o 12:10
PRINS VSI pierwszej generacji jest najczęściej montowana instalacja LPG w BMW e65 / silnik N62 w Niemczech.
Dystrybutor tego sprzętu sprzedaje ja po podaniu informacji o aucie jako instalacje dedykowana pod to auto.
We wszystkich autach które trafiają do mnie do warsztatu akurat te z PRINSem sprawiały najmniej problemów.
PRINS posiada jeden reduktor który daje całkowicie rade oraz bardzo dobre wtryski KEIHIN.
Aktualnie zrobiłem na moim (jednym) PRINSie w e65 ok. 150 tys. przez 8 lat a wcześniej ok. 100 tys. w e38.
Przez ten okres wymieniane były tylko filtry i dwa razy membrany reduktora.
Wypytaj wcześniej mechanika czy robił już BMW e65 / silnik N62.
Jest to wymagający silnik i lepiej by było gdyby ktoś miał z nim doświadczenie.
Gdzie będziesz wbijał instalacje w DE w papiery ?
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!