Widziałem że w 5ce z 2005 albo młodszej zakładali więc nie sądzę że będzie problem. Zadzwoń zapytaj masz wszystko kawa na ławę podane
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Widziałem że w 5ce z 2005 albo młodszej zakładali więc nie sądzę że będzie problem. Zadzwoń zapytaj masz wszystko kawa na ławę podane
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Jeśli słyszałeś taką opinię to musiał wygenerować ją jakiś kiepski gazownik. Silniki BMW wcale się źle nie "gazują". Jak w każdym przypadku chodzi o odpowiedni dobór elementów instalacji oraz ogarniętego instalatora. M52 nie powinno nastręczyć żadnych trudności.
M52 2,8 uchodzi w kręgach gazowniczych za jeden z leprzych motorów do LPG.
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
Koledzy, jeśli wybieracie gazownika to podstawowym kryterium niech będzie demontaż kolektora dolotowego, z serii "a bo ja słyszałem że to pół silnika trzeba rozebrać, jak to wygląda?" i sobie śrubki poznaczcie może. Jeśli monter nie zdejmuje, uciekajcie. Tak, może te opiłki plastiku spalą się w pierwszym suwie, jednak dlaczego wtryskiwacze benzynowe są na samym końcu kanału?
Bajki czy dobrze znosi gaz, czy źle odkładać na półkę proszę. Albo inaczej, z tej półki zdjąć źle gazowalną benzynę z wtryskiem pośrednim.
Ostatnio edytowane przez z_kotem ; 02-12-2016 o 16:32
Wtryskiwacze benzynowe są na końcu kanału miedzy innymi dla tego, żeby zimna benzyna wtryśnięta na zawór schładzała go oraz po to by nastąpiło odpowiednie wymieszanie paliwa z powietrzem.
Poza tym niektóre auta mają tak słabe gniazda zaworowe ze wyższa temp. spalania LPG oraz brak możliwości chłodzenia zaworów paliwem powoduje przedwczesne zużycie się silnika (śmierć)
I to tak zgrubsza :-P jest też pewnie masę innych przeciwwskazań dotyczących montażu LPG, na niektóre można przymknąć oko bez stresu że silnik sie rozpadnie ale są też takie które dyskwalifikują silniki.
Poszperałem trochę po necie i podzowniłem w kilka miejsc i polecono mi Lovato Fast :D znalazłem nawet filmik na yt gdzie była zagazowana e38 własnie taka instalacją nie chcę robić kryptoreklamy więc ogranicze się tylko do nazwy instalacji lpg :D jak zagazuje to dam znać co i jak :))
Ostatnio edytowane przez szybkikwachu ; 08-12-2016 o 13:20
Sanndman możesz dać jakieś informacje nt. tej wyższej temperatury spalania? Najlepiej wykres zawierający EGT/Lambda/obroty/czas wtrysku.
Uciekałbym od tego, Lovato nie jest u nas zbyt popularne (włoski produkt), a nasze gorsze nie jest.
dobrze że napisałeś "dajesz pracę" w cudzysłowiu, bo nie zdziwiłbym się gdyby było tak że ta instalacja z polską ma wspólne tylko logo a wszystko na dalekim wschodzie jest robione :D