Sorry ch³opaki ¿e zak³adam nowy temat ale pilnie potrzebuje otworzyæ auto po wyci±gniêciu akumulatora... wiedzia³em ¿e bigosu narobiê..... Teraz pytanie... akumulator mam po za autem... auto zamkniête oprócz baga¿nika.... HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Sorry ch³opaki ¿e zak³adam nowy temat ale pilnie potrzebuje otworzyæ auto po wyci±gniêciu akumulatora... wiedzia³em ¿e bigosu narobiê..... Teraz pytanie... akumulator mam po za autem... auto zamkniête oprócz baga¿nika.... HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
No a kluczykiem ? Tzn kluczyk w zamek, przekrêcasz i co siê dzieje?
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
cisza... nic mechanicznie nie otworzysz no chyba ¿e szybê wybijesz.... zamki s± elektryczne... przekrêcasz kluczyk blaszka dotyka blaszki sygna³ do aku i aku otwiera... mechanicznie nie do otwarcia bez aku.... ale ju¿ otworzy³em... pod³±czy³em siê po lampkê baga¿nika i otworzy³em samochód..... mo¿emy zamkn±æ temat.... Pan z bia³ej e32 nawet pokaza³ patent u siebie bardzo dziêkujê tej osobie....
A przez prawe drzwi?
Podnosi sie klamke i klucz przekreca o 90 stopni. Nigdy nie musialem, ale w manualu tak jest napisane
dok³adnie tak jak pisze sylwek
podnosi siê klamkê od strony pasa¿era i przekrêca siê kluczyk, sprawdza³em, dzia³a :)
i to wszystko bez akumulatora???? :D uwierzcie mi próbowa³em na ró¿ne sposoby ale w ten sposób te¿ nie chcia³ otworzyæ.... w ¿aden.... oprócz opisanego z lampk±.... jednak chyba prawda co zawsze my¶lê ¿e te auta maj± swój charakter i duszê.. :D
ja w e38 te¿ mia³em tak± sytuacje jak krêci³em kluczykiem to nic nawet mechanicznie siê nie otwar³y dopiero mocno w prawo czy w lewo (ju¿ nie pamiêtam) przekrêci³em i siê otwor³y
zakaz reklamy bez poprzedniego kontaktu z adminem ...
W E32 przez prawe drzwi. Jeszcze raz czytalem manual. Chyba ze ktos ciegno odlaczyl...
model e32 musi sie otworzyc awaryjnie kluczykiem po uprzednim podniesieniu klamki zarowno od strony kierowcy jak i pasazera . klamka tak jest skonstruowana ze podniesienie jej i przytrzymanie w gornej pozycji umozliwia mechaniczne otwarcie kluczykiem . nieraz nalezy sprobowac kilkakrotnie energicznie poruszyc kluczykiem az zauwazymy wyrazne stopniowe podnoszenie sie wystajacego precika wewnatrz auta . po udanym otwarciu i podlaczeniu baterii nalezy pamietac aby proces powtorzyc awaryjnym zamykanie , czyli otworzycz tylne drzwi , odlaczyc aku i awaryjnie z podniesiona klamka zamknac auto . inaczej zamek ktory byl awaryjnie otwierany nie bedzie dzialal . mi sie zawsze udawalo i nie bylo wiekszych problemow .