Witam,
Problem w mojej 740 z M60B40 jest taki, ¿e auto jest s³abe - wolno siê rozpêdza ale tylko w dolnym zakresie - dopiero tak od 3/4 tysiêcy czuæ to V8. Ogólnie silnik pracuje poprawnie, do 240 rozpêdza siê bez problemu. Na ja³owym mam wra¿enie ¿e silnik pracuje lekko niestabilnie - ale obroto¶ciomierz nie skacze, wiêc nie jestem pewny czy to nie zwyk³a praca M60 ;) kolejna sprawa - jak w³±czê skrzyniê w tryb sport to jedzie du¿o lepiej (no ale to pewnie dlatego ¿e wtedy rzadziej silnik pracuje poni¿ej 2500RPM). Generalnie wygl±da to tak, ¿e jak jadê normalnie spokojnie i depnê gazu (ale bez KD) to od 1 do 4 tysiêcy zajmuje dobre kilka sekund ¿eby siê wkrêci³ i czêsto jest tak ¿e po depniêciu gazu tak normalnie - np. ¿eby przyspieszyæ z 60 do 90 auto robi du¿o ha³asu ale nie przyspiesza zbytnio. Mam wra¿enie ¿e ze ¶wiate³ to BMW 1 by mnie spokojnie wziê³o. Nie mam chwilowo lapka wiêc INPY nie podepnê - ale sprawdza³em tydzieñ temu to nie by³o b³edów (tylko jeden ale ma³o wa¿ny). Jak odpi±³em krokowca podczas pracy silnika to obroty wskoczy³y na 1000RPM i siê tak trzyma³y. Podpi±³em z powrotem - to po kilku sekundach spad³ to normalnych obrotów. Wra¿enie mam te¿ takie jakbym jecha³ ca³y czas na hamulcach (ale akurat kilka dni temu wymienia³em klocki i p³yn wiêc to nie to, poza tym tarcze by siê piek³y). Ciê¿ko jest nawet straciæ przyczepno¶æ na mokrym asfalcie (po wy³±czeniu ASC). Auto strzela te¿ z wydechu po odjêciu gazu ale to chyba normalne ;P ?
Podsumowuj±c - auto jest s³abe, mu³owate ale tylko w dolnym zakresie obrotów

Odpowiedz z cytatem