Cześć Cursor

Nie mam nawigacji, tylko kasetowy Becker Professional BE 2451 współpracujący z wyświetlaczem MID więc ten zestaw nawiguje tylko po stacjach radiowych

Po odpaleniu radia na wyświetlaczu mam dostępne funkcje FMD - zamiast stacji 1-6 wyświetla ich skróty literowe - czyli np. TRO dla Trójki czyli PR program 3. Następny klawisz to FM2 czyli przełączenie zapamiętanych stacji zamiast 1-6 na 7-12 (wtedy funkcja FM2 zmienia się na FM1). Wciskanie tego nic nie daje oprócz wejścia w funkcje radia RDS, FREQ, REG, w których to nie ma nic nt. drążonego przeze mnie tematu.

Co do funkcji DIVERSITY to nie wiem czy ten Becvker ją ma. W Mercedesie BECKER z wyższej póły mia zawsze 2 anteny, tu pewnie też

Z tego co zauważyłem jak wciśniemy na kierownicy (lub MID) strzałkę "do przodu" i podczas wyszukiwania świeci się jedna pionowa kreska (wyświetlana z lewej strony częstotliwości) to wyszukuje bardziej "zgrubnie" czyli pewnie stacje o najsilniejszym sygnale, jak podczas wyszukiwania nacisniemy ponownie strzałkę na kierze lub MID to mamy 2 pionowe kreski i wtedy zatrzymuje się wszędzie, nawet na czeskich stacjach (mam 90km do granicy z CZ).

Kuwa jak to ograć??? może w instrukcji dołączanej do auta coś tam jest nabazgrane tylko nikt nie chce jej tu wrzucić.