Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: E38 Becker Professional BE 2451 jak zmieniaæ stacje radiowe z kierownicy ?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2015
    BMW
    e38 728iA, e34 520i, MB W123 240D, W124 200, W124 250d x2
    Sk±d
    Bêdzin

Post E38 Becker Professional BE 2451 jak zmieniaæ stacje radiowe z kierownicy ?

Witam,

Próbowa³em znale¼æ odpowied¼ na moje pytanie ale nie znalaz³em, kto¶ przede mn± te¿ o to pyta³ ale nikt mu nie odpowiedzia³ wiêc trzeba trochê to forum za¶mieciæ i stworzyæ nowy temat.

Poprzednie radio czyli kasetowy Business Blaupunkt BP3838 po zaprogramowaniu stacji na kierownicy po przyci¶niêciu strza³ki góra/dó³ radio zmienia³o stacje, które by³y zaprogramowane w jego pamiêci. Kilka dni temu zakupi³em Becker Professional BE2451. Ró¿nica dzwiêku kolosalna ale to nie jest motto przewodnie tego tematu. W Beckerze stacje s± zaprogramowane ale mo¿na po nich "skakaæ" tylko z poziomu przycisków na MID, po naci¶niêciu strza³ek na kierownicy góra/dó³ radio zaczyna wyszukiwanie nowych stacji. Wtedy z lewej strony wy¶wietlanej czêstotliwo¶ci pojawia siê pojedyncza, pionowa kreska. Ponowne naci¶niêcie strza³ek na kierownicy góra/dó³ w momencie wyszukiwania - zamiast pojedynczej s± 2 pionowe kreski wy¶wietlane z lewej strony czêstotliwo¶ci. Czy mo¿na to zmieniæ tak aby kierownic± zmieniaæ stacje na wcze¶niej zaprogramowane??? Istniej±cy stan jest trochê wkurzaj±cy.

Mo¿e kto¶ z Was ma skan oryginalnej instrukcji to tego radia?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2015
    BMW
    Sk±d
    Bêdzin
    Kurde w necie nie ma NIC, KOMPLETNIE NIC na temat tego modelu, a przeciez nie jest to jaki¶ mega unikat

Mo¿e ten BECKER ma (pewnie ma tylko jak tam wle¼æ) jakie¶ ukryte funkcje i mo¿e tam jest gdzie¶ zapisana informacja, ¿e ma wyszukiwaæ nowych zamiast przerzucaæ zapamiêtane stacje.

Pomó¿cie please to to jest do¶æ upierdliwa przypad³o¶æ. Jak chcesz pos³uchaæ tego co chcesz to musisz odrywaæ ³apy i wzrok od kiery.

Poza tym zostanie info dla potomnych (stara³em siê precyzyjnie sformu³owaæ temat postu).

Czekam na HILFE :)

Pozdrawiam Wszystkich

Milosh

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar melomaster
    Do³±czy³
    Feb 2015
    BMW
    E38 728i
    Sk±d
    Koln
    Hehehhee no to jest to. To naprawde wkurzajace ze w miejscu w ktorym powinno byc najbardziej uproszczone ma sie bardziej zaawansowana funkcje niz na radiu. Sam troche czytakem o tym ale ogonie nic nie ma. Jakis elektronik lub programista moglby sie tym zainteresowac. Oczywiscie chodzi mi o nasze kregi...😃

wytaptane z galaxy note 4

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2015
    BMW
    Sk±d
    Bêdzin
    no to¶ mnie wujek pocieszy³

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2015
    BMW
    Sk±d
    Bêdzin
    Kurde dzi¶ je¼dzi³em jakim o.ranym autem firmowym (OPEL ZAFIRA) i nawet w takim OPLU kiera zmienia stacje a¿ mi³o. Panowie z BMW lub z Becker Automotive GmbH dali mega dupy z t± funkcj± radia, a¿ siê nie chce wierzyæ, ¿e kto¶ tego nie wy³apa³ we wczesnej fazie np. testów i tematu nie ogarn±³. CHYBA, ¯E JEST NA TO SPOSÓB ale co¶ Panowie milczycie :(

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Próbowa³e¶ kilka razy nacisn±æ klawisz FM?
    W przypadku nawigacji z tunerem beckera, pierwszy tryb to 6 zapamiêtanych stacji. Drugie naci¶niêcie powoduje zmianê na zapisane stacje przez tuner radiowy(becker ma 2 anteny, jedna u¿ywana do odbioru w danej chwili, drug± u¿ywa do wyszukiwania dostêpnych stacji lub stacji o mocniejszym sygnale ni¿ ta co w danej chwili s³uchamy)
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2015
    BMW
    Sk±d
    Bêdzin
    Cze¶æ Cursor

Nie mam nawigacji, tylko kasetowy Becker Professional BE 2451 wspó³pracuj±cy z wy¶wietlaczem MID wiêc ten zestaw nawiguje tylko po stacjach radiowych

Po odpaleniu radia na wy¶wietlaczu mam dostêpne funkcje FMD - zamiast stacji 1-6 wy¶wietla ich skróty literowe - czyli np. TRO dla Trójki czyli PR program 3. Nastêpny klawisz to FM2 czyli prze³±czenie zapamiêtanych stacji zamiast 1-6 na 7-12 (wtedy funkcja FM2 zmienia siê na FM1). Wciskanie tego nic nie daje oprócz wej¶cia w funkcje radia RDS, FREQ, REG, w których to nie ma nic nt. dr±¿onego przeze mnie tematu.

Co do funkcji DIVERSITY to nie wiem czy ten Becvker j± ma. W Mercedesie BECKER z wy¿szej pó³y mia zawsze 2 anteny, tu pewnie te¿

Z tego co zauwa¿y³em jak wci¶niemy na kierownicy (lub MID) strza³kê "do przodu" i podczas wyszukiwania ¶wieci siê jedna pionowa kreska (wy¶wietlana z lewej strony czêstotliwo¶ci) to wyszukuje bardziej "zgrubnie" czyli pewnie stacje o najsilniejszym sygnale, jak podczas wyszukiwania nacisniemy ponownie strza³kê na kierze lub MID to mamy 2 pionowe kreski i wtedy zatrzymuje siê wszêdzie, nawet na czeskich stacjach (mam 90km do granicy z CZ).

Kuwa jak to ograæ??? mo¿e w instrukcji do³±czanej do auta co¶ tam jest nabazgrane tylko nikt nie chce jej tu wrzuciæ.

Podobne w±tki

1. Jak siê ustawia stacje radio BECKER MEXICO 2330
    Przez Marecki7er w dziale instrukcje / schematy
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 16-02-2011, 21:58

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •