Panowie, czy podpowie mi kto¶ gdzie mam szukaæ tej kuli w v12? bo od góry jako¶ trudno mi j± wypatrzeæ![]()
Dosta³e¶ ten akumulator ci¶nienia z zamiennika, czy kupi³e¶ w ASO?
pozdrawiam Bartek
Do F75, wcze¶niej pisa³, ¿e ju¿ nie ma do M70 zamienników :)
pozdrawiam Bartek
Filtr kupi³em w ASO.
Z tego co siê orientowa³em to zamienników nie ma, a koszt orygina³u nie zabija, wiêc nie by³o siê nad czym zastanawiaæ.
btw. wracaj±c do meritum tematu - ja jestem ju¿ po wymianie gruszki u siebie. Wymieni³em równie¿ obydwa czujniki na nowe ATE.
Teraz po 10krotnym pompowaniu peda³em hamulca jest beton.
Poziom p³ynu w zbiorniku po ka¿dorazowym wy³±czeniu silnika i pompowaniu hamulcem zatrzymuje siê w tej samej odleg³o¶ci od krawêdzi zbiornika.
Subiektywne odczucie z efektywno¶ci hamowania - zdecydowana poprawa, przy mocniejszym hamowaniu auto praktycznie wgryza siê w asfalt.
Polecam ka¿demu zabieg wymiany tej gruszki.
Nie mog³em znale¶æ do M70 i kupi³em febi do 3.0 - bêdê rze¼bi³ zgodnie z linkiem od yaz-a. Mam nadziejê ¿e wyjdzie ok. Kiedy bêdê robi³ - nie wiem, bo weekendy zajête u mnie i mojego mechanika(szwagra :-) a mam do zrobienia sprê¿ynê i amor z ty³u, wymiana p³ynu hamulcowego, alternatora, przep³ywek, wieszaków ostatniego t³umika i jeszcze kilka dupereli, a chcê to ogarn±æ na raz. Mam nadzieje, ¿e siê uda.