Czekaj czekaj Ty z moich okolic widzę jesteś! Może masz coś takiego nawet na chwilę wpiąć ?
Czekaj czekaj Ty z moich okolic widzę jesteś! Może masz coś takiego nawet na chwilę wpiąć ?
Masz rację, sorki poleciałem z rozpędu :P
Czyli zostaje podmiana modułu. Czułem że ten będzie inny bo nawet obudowa inaczej otwierana. Żeby tylko ktoś w okolicy miał takie cudo żeby nie kupować w ciemno i nie potrzebnie. Swoją drogą korci mnie wymienić te dwa elektrolity w GM które wyglądają jak nowe...
Byłoby super wtedy wiedziałbym czy jest sens kupować moduł.
Tylko problem jest taki że moduł musi mieć takie oznaczenia inaczej kiszka: 61.35 1 388 523
Jakbyś coś wiedział daj znać :) chętnie odkupię jeśli to jest przyczyna moich problemów.
yaz nie do końca się z tobą zgodzę że musi mieć te same nr.bo o innych nr też będzie działał ale jak kolega ma np spryski lamp to musi szukać modułu z samochodu gdzie było to zamontowane,dodam że do v8 kupiłem moduł z samochodu z 90r i wszystko normalnie funkcjonowało a mi zależało by było od wersji ze spryskami
pzdr
Dlatego napisałem, że najlepiej gdyby był o tych samych numerach.
Wtedy wykluczasz niespodzianki mogące pochodzić od "uboższego" lub "bogatszego" GM.
W tym wypadku, rozmawiamy o standardowym wyposażeniu jakim jest elektryczne sterowanie szyb.
W teorii, podmiana z dowolnym GM powinna zdać egzamin, ale to tylko teoria.
Podziałamy z kolegą kal!ber i wszystko się okaże :) Mam nadzieję że się uda bo planuję dodać kolejnego pożeracza prądu - sterownik do centralnego żeby się nie bawić z kluczykiem wiecznie :P
Póki co dzięki za podpowiedzi i za pomoc :)
Dzięki koledze kal!ber udało się ustalić przyczynę - moduł komfortu a dokładniej GM. PO wymianie ok, po zamknięciu przełączniki przez chwilkę się lekko podświetlają a potem gasną. Pobór prądu 0.01A.