Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Bmw e65 3.0 benzyna lift nowy nabytek i kilka pytań .

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez viptrans24 Zobacz posta
    Staroświeckie metody ? bez przesady kolego nie maiłem nigdy Beemki ale kilka aut już miałem ( aktualnie posiadam jeszcze dwa Mercedesy ) w E klasie leje syntetyk bo jest filtr DPF natomiast w Vito leje pół syntetyk i przy większych przebiegach zawsze zmieniałem klasę lepkości ( takie rzeczy pamiętam.jeszcze z technikum samochodowego Ostatnie auto jakie posiadałem miało przebieg grubo ponad 450 tys . Więc nie jest to nic staroświeckiego . Ale może to moja bledną teoria od 11 lat .
    Aha czyli 11letnia turbina nie potrzebuje juz dobrego smarowania wystarczy jest srednio-kiepskie ?? Wydaje mi sie ze wrecz przeciwnie...
    No wez troche rusz glowa i zapomnij o tezach z technikum dotyczacych silnikow z poloneza, bo tam to rzeczywiscie ma sens.

Nie obraz sie ale patrzac na twoje wypowiedzi wcale sie nie dziwie ze dostajesz terminy za 3 tygodnie - jak przyjezdza klient ktory "wszystko wie lepiej" i zamiast konkretnie gadac robi podchody jak wydrzec jakas informacje (ktora mozna znalezc w 30s w internecie albo po prostu otworzyc instrukcje obslugi auta), przywiezie swoj olej i jakies inne graty to calkiem normalne ze juz na wejsciu maja tego dosyc i termin gwaltownie sie oddala

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar IceMan11
    BMW
    E39 528iA 1999
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Aha czyli 11letnia turbina nie potrzebuje juz dobrego smarowania wystarczy jest srednio-kiepskie ?? Wydaje mi sie ze wrecz przeciwnie...
    No wez troche rusz glowa i zapomnij o tezach z technikum dotyczacych silnikow z poloneza, bo tam to rzeczywiscie ma sens.

Nie obraz sie ale patrzac na twoje wypowiedzi wcale sie nie dziwie ze dostajesz terminy za 3 tygodnie - jak przyjezdza klient ktory "wszystko wie lepiej" i zamiast konkretnie gadac robi podchody jak wydrzec jakas informacje (ktora mozna znalezc w 30s w internecie albo po prostu otworzyc instrukcje obslugi auta), przywiezie swoj olej i jakies inne graty to calkiem normalne ze juz na wejsciu maja tego dosyc i termin gwaltownie sie oddala

Trochę mnie zdenerwowaleś tymi słowami. Siedzę na forach, czytam, dowiaduję się o czym tylko mogę to chyba jasne, że kupię sobie samemu olej, filtry czy klocki i je przywiozę, bo w dupie mam co o mnie pomyśli. Nie jestem idiotą, który oddaje auto bez niczego, a później płaci 1500 za wymiane rzeczy eksploatacyjnych tylko dlatego, że mechanik wziął sobie w łapę za lepsze części, ktorych nawet nie zobaczę. Napiszesz ok, jaką mam pewność, że tego co przywiozłem nie podmienił? Taką, że nadal za części zapłaciłem 2x mniej niż u niego za to samo. Problem ludzi polega na naiwności - a mam z takimi kontakt na codzień. Nie mam zamiaru być idiotą. Daję mu to i to i to ma być zrobione, a nie słuchać ściemy, ze jeszcze to i to musiałem zrobić, bo ciekło... Pokaż mi jak cieknie i spytaj czy masz robić, a nie decyduj za mnie. Proste.