Cytat Zamieszczone przez pokolacji Zobacz posta
R6 chodzi ladnie. Cicho. Aksamitnie. I to tyle - zadnych rasowych dzwiekow nigdy nie uslyszalem w r6. W v8 dzwiek mi sie podoba. Dla porownania v8 w e65 nie chodzil tak fajnie (mowa o dzwieku).

Co do 2.8 to jest to bardzo dobra jednostka i jesli komus nie zalezy na osiagach to jak najbardziej dobry motor. Dla mnie jest z osiagami ponizej moich oczekiwan. Jesli ktos w e38 jezdzi na 16 calowych felgach to tez moze byc troche lepiej ale ja nigdy nie mialem takich malych rolem bo w e38 wygladaja bardzo slabo.
w moich oczach 2.8 jest za slaby do e38 bo jak wyglada 7er na fajnej rolce i glebie co pali 12l pb a objedzie go byle jaka pierdziawka spalajac przy tym mniej wachy...
do oszczedzania klekot do zapie... v8 lub v12 :)
Reasumujac jesli komus nie zalezy na osiagach a przy tym na wygladzie bo na 16cali raczej nie da sie uzyskac dobrego wygladu to r6 jak najbardziej. Tylko po co wtedy kupowac 7er.
nom ale kazdy ma co chce i niech tak zostanie.
pozdro.
Nie powiedziałbym, ze auto, które rozpędza się w 8,5s 0-100 objedzie byle pierdziawka :) Takie osiągi wystarczą, żeby oblecieć 90% aut na naszych drogach.
Poza tym nie posunąłbym się również do stwierdzenia, że r6 brzmi nijako. W e38 jest na podwójnym układzie wydechowym, i nie brzmi jak w e46 :D Przejedź się przy powyżej 4.000 obr/min z otwartą szybą :) Poezja i ciary :)