Niepotrzebna ta ironia a już szczególnie podtekstowe porównanie m52 do TDS-a. Zauważ, że ja nie krytykuję V8 z tego względu że wolę dźwięk R6 :) Każdy lubi co innego, dla mnie R6 brzmi obłędnie. Zresztą jego brzmienie ma całe rzesze fanów, i zauważ, że to właśnie rzędowa szóstka jest domeną i tradycją bawarskiej marki :]
Jest jedna ciekawa rzecz :D Czemu o e39 każdy mówi, że 528i jest git, super, szybkie, w ogóle bajka, a w cięższym o raptem 150 kg (dwóch szczupłych pasażerów), prawie niezauważalnie wolniejszym E38 już wielu ludzi narzeka że muł, że tylko v8 się liczy itd :) Nawet spróbowałem się kiedyś na światłach z E39 528 i naprawdę był minimalnie lepszy. Większość ludzi, którzy mają większy silnik, od razu uważa się za lepszego od tych, którzy jeżdżą autami z mniejszym motorem, i hejtuje ich auta podnosząc swoje ego, a że w E38 przeważają na rynku wersje V8, no to zrobiła się obiegowa opinia że 2.8 jest za słabe, marne, ble. A w e39 przeważają wersje z mniejszymi motorami - tak więc 2.8 jest łoooooooo. =]