BsijZabsij, dzięki za szybkie info.... koniecznie się musimy ustawić.... będę pewnie za dwa tygodnie w Twojej okolicy.
Z chęcią posłucham jak Twoja gra...
trochę pogrzebałem
1. Łożysko alternatora i klimatyzacjiu – Fajnie że da się wymienić... tylko jak dobrać łożysko do klimy??? Aalternator dam do roboty dobremu fachowcowi, i poproszę go żeby FAGA albo SKFa wstawił jakiegoś
3. Główna rolka paska alternatora (z mimośrodem) - czy ten nr będzie ok do mojego samochodu? 11287841228 ?
4. Uszczelniacz wału korbowego przód - Mechanik podał mi nr corteco - 200 195 49 - wg mnie ori to 11142249532/33 - nie wiem który przód a który tył?
5. Uszczelka pokrywy zaworowej - na ostatniej świecy było sporo oleju - wg mnie to nr 11129070990 ?
6. Końcówki cewek zapłonowych - były zwęglone - wg mnie to 12131740477 ? Fajnie że można same wymienić, jeśli to jakieś grosze to może w ASO zamówie, albo
7. ODMA - znalazłem na realoem 11617501566 - czy powinienem też wszystkie przewody wymieniać
Czy żeby wymienić odmę trzeba zwalać kolektor ssący ? Jak wspomniałem wyżej, czy przewody też do wymiany?
Jeśli zwalałbym już kolektor ssący, to chyba warto komplet uszczelek wymienić...
Poza tym coś wspomaganie spocone, nie leje się, ale przewody spocone.
No i po misce jakiś olej idzie. NIe kapie ale też spocona. A olej wymieniłem wczoraj, Motul X-Clean 8100 5W30 BMW LL04
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdawiam