Problem z światłami drogowymi

Wątek: Problem z światłami drogowymi

1. Awatar ohara5

ohara5 powiedział/a:

Post Problem z światłami drogowymi

Witam, w moim aucie e65, 06r mam problem z światłami drogowymi, a mianowicie gdy dzwignienkę przesuwam do siebie to światła drogowe te obok xenonów ( mam zwykły xenon ) zapalają się a xenony świecą jaśniej, a gdy dzwigienką przesunę do przodu czyli światła drogowe włącze na stałe to xenony świcą jaśniej a światła drogowe nie zapalają się w ogóle ( działają tylko gdy dzwigienkę przesunę do siebie )
    Czy ktoś wie co mogło by być przyczyną ? może trzeba by było coś zakodować...?

Pozdr.

2. FAZI powiedział/a:
    Moze manetka jest uszkodzona. Jesli nikt tam nic nie grzebal to po co cos kodowac? Dzialalo wczesniej?

3. Awatar ADASIO

ADASIO powiedział/a:
    Może masz wersje US świateł
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

4. Awatar ohara5

ohara5 powiedział/a:
    Auto kupiłem nie dawno w Niemczech, za dużo jeszcze nie pojeździłem..co do kodowanie to zrobiłem sobie zamykanie lusterek z kluczyka, światła dzienne, ale nic innego robione nie było...

a zeby zdemontowć manetkę to trzeba kierownice ściągać ?
    Ostatnio edytowane przez ohara5 ; 23-04-2015 o 13:11

5. Awatar MC1

MC1 powiedział/a:
    No właśnie może przy kodowaniu świateł dziennych coś przymodziłeś ;-)
    Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.

6. Awatar ohara5

ohara5 powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez MC1 Zobacz posta
    No właśnie może przy kodowaniu świateł dziennych coś przymodziłeś ;-)
    Też tak myślałem ale przed kodowaniem zrobiłem kompię modułu LMA, wgrałem z powrotem i jest to samo

7. tedi powiedział/a:

Cytat Zamieszczone przez ohara5 Zobacz posta
    Witam, w moim aucie e65, 06r mam problem z światłami drogowymi, a mianowicie gdy dzwignienkę przesuwam do siebie to światła drogowe te obok xenonów ( mam zwykły xenon ) zapalają się a xenony świecą jaśniej, a gdy dzwigienką przesunę do przodu czyli światła drogowe włącze na stałe to xenony świcą jaśniej a światła drogowe nie zapalają się w ogóle ( działają tylko gdy dzwigienkę przesunę do siebie )
    Czy ktoś wie co mogło by być przyczyną ? może trzeba by było coś zakodować...?

Pozdr.
    Masz auto długie też tak mam jak odsunę od siebie dźwigienkę to długie same się zapalają jak nikt z przeciwka nie jedzie. Oczywiście mowa o xenonach a zwykle długie zapalają się jedynie gdy ją włączysz pociągając dźwigienkę do siebie do kierownicy.

Wow teraz dostrzegłem że pisałem do ziomala :)
    Ostatnio edytowane przez tedi ; 23-04-2015 o 19:05

8. Awatar ohara5

ohara5 powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez tedi Zobacz posta
    Masz auto długie też tak mam jak odsunę od siebie dźwigienkę to długie same się zapalają jak nikt z przeciwka nie jedzie. Oczywiście mowa o xenonach a zwykle długie zapalają się jedynie gdy ją włączysz pociągając dźwigienkę do siebie do kierownicy.

Wow teraz dostrzegłem że pisałem do ziomala :)
    Witam, faktycznie tak jest sprawdzałem w innej bm-ce z światłami auto i jest to samo, a w 7 bez drogowych auto zapalają sie te obok xenonów..

Czyli inaczej ich nie włączę ? muszę trzymać manetkę i to jedyne wyjście tak ?

A tak apropo zapytam, te żarówki będą dobre do 7 lift?
    http://allegro.pl/xenon-ksenon-osram...041096849.html
    Ostatnio edytowane przez ohara5 ; 23-04-2015 o 19:53

9. cursor powiedział/a:
    Przekoduj moduł LMA domyślnym profilem i sprawdź jak się zachowa.

Jeśli nadal nic się nie zmieni, to szukałbym opcji związanych z FL i PWM.

US mają tak, że mignięcie zapala samą żarówkę z długich, ale włączenie drogowych na stałe, otwiera tylko przysłonę.
    2szt e60 już tak kodowałem. Wystarczyło przestawić wspomnianą opcję(np. z wert_03, na 02 lub 01) i zaczynało to działać tak jak chciałem
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

10. Awatar ohara5

ohara5 powiedział/a:
    Czy chodzi o ten wpis :

PWM_ANSTEUERUNG_FL
    wert_01
    Ostatnio edytowane przez ohara5 ; 24-04-2015 o 16:03