problem jest na dwóch wzmacniaczach - trzeci to skrzynia wiec nic nie gwizdze na nim,gwizdza tylko tweetery.
myslałem własnie ze to kwestia złego wlutowania w tuner badz złych kondensatorów przy tunerze. ale nawet jak mam odłaczony tuner to sa jaja.
jak podłacze rca do wzmacniaczy to cisza , problem jak cokolwiek podepne pod drógi koniec rca, nawet sam wtyk bez kabla . tak jak napisałeś - działa jak antena, a jak dodam jeszcze kabla to masakra.
byłem w garazu i zrobiłem tak jeden kabel miernika do masy do aku. ( tam tez podpieta masa wzmac.) a drugi do masy na koncu kabla rca (brak dostepu do wzmacniacza), miernik ustawiony na 20k ohm. i cztery rca opór 1.03 a cztery pozostałe wogóle bez przejscia do masy. sprawdziłem i jedne i drugie od osobnego wzmacniacza . zmierzyłem jeszcze trzeci wzmak od suba i tam na rca tez 1.03 oporu.
bezposredio na wzmacniaczach nie dalem rady sprawdzic bo mam to w zabudowie i łatwo rozebrac nie jest ;-)
kable rca wykluczam bo ostatio wszystkie kupiłem nowe i nic nie zmieniło .
co myslisz o tym braku przejscia ? dodam ze podpinałem bezposredio z aku mase do rca i nic nie pomagało ( nie wiem czy miało by pomóc ale byłem zirytowany i zdesperowany ;-) )
aha i zapomiałem wczesniej napisac- po odpaleniu auta swist pojawia sie dopiero po około 7-10 sekundach , do tego czasu cisza

Odpowiedz z cytatem