Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: [ elektryka] Xenon w e32 750iL

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    zaryzykowałbym stwierdzenie że xenon w e32 nie zawsze szedł w parze z nivo, choć nivo szło obowiązkowo w każdym 750iL

co do orzeczenia o niedopuszczeniu "domorosłych" xenonów do ruchu to, być może ku dezaprobacie wielu jestem ZA, bo zbyt wiele razy zostałem już oślepiony i generalnie mam szczerze dość niebezpiecznch sytuacji na drodze spowodowanych takimi xenonami świecącymi z przeciwka oraz bólu głowy w trasie który zawdzięczam takim wynalazkom oślepiajacym nawet z przciwległych pasów na autostradzie

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    zaryzykowałbym stwierdzenie że xenon w e32 nie zawsze szedł w parze z nivo, choć nivo szło obowiązkowo w każdym 750iL

co do orzeczenia o niedopuszczeniu "domorosłych" xenonów do ruchu to, być może ku dezaprobacie wielu jestem ZA, bo zbyt wiele razy zostałem już oślepiony i generalnie mam szczerze dość niebezpiecznch sytuacji na drodze spowodowanych takimi xenonami świecącymi z przeciwka oraz bólu głowy w trasie który zawdzięczam takim wynalazkom oślepiajacym nawet z przciwległych pasów na autostradzie

zgadzam sie z toba - ale wez pod uwage jedna rzecz - rodzaj lampy - inaczej jest w lampach soczewkowych a inna w zwykluch ...

w zwyklej lapie po wsadzeniu xenony cos takiego jak odcięcie nie istenieje - oslepianie jest murowane ..

u mnie w lampie soczewkowej z xenonem odciecie jest perfekcyjne - przeslona "wycina" wszystkie odblaski i nie ma mowy o oslepianiu - jezeli sa one tylko prawidlowo ustawione a nie swieca w kosmos... jedyne ale to ksztalt przeslony - nad tym musze jeszcze pomyslec bo p[rzy ksztalcie __/ siweca za bardzo o prawym poboczu- ale to nie oslepia jadaych z przeciwka - sprawdzalem to kiedys - dalem samochod koledze i jechalismy z przeciwka ...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E32 730i
    Cytat Zamieszczone przez xsilver
    a jaki masz ksztal odciecia - __/ __/ czy __/--- __/--- ??

Mam pytanie jakie ma być odcięcie przy lampach z soczewką i tym zestawem HID 4300K
    Będziesz Miał Wszystko
    BMW i reszta samochodów

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    przepisy tego chyba nie określaja - mówią ze ma byc __/ __/ - ale nie mowia ze w lampach wyladowczych ma byc inaczej ...

ale wiekszosc xenonow fabrycznych ma __,--- __,--- - ale nie wszystkie..

Uprawnienia umieszczania postów