Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

W±tek: jak zmienic zegary?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    Ex. BMW E32 730i
    Sk±d
    Gliwice

jak zmienic zegary?

Witam, czy ma kto¶ mo¿e jak±¶ instrukcje jak zdj±æ zegary, potrzebuje wymieniæ pod¶wietlenie bo ju¿ prawie zdech³o i chcia³bym za³o¿yæ ringi na zegary? czy do tej operacji trzeba wypi±æ akumulator?, najlepiej jakby by³a dok³adna instrukcja krok po kroku. Pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    oj taka instrukcja to mi te¿ by sie przyda³a. u mnie kosmetyka, tarcza chwilowego spalania jest popêkna tak ¿e w nocy nic nie widaæ :(

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Jareknes
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    E32 iA M60b30
    Sk±d
    DZG xxTL Zgorzelec
    Wyjecie jest proste tzn odkrecasz dwie srubki i wysuwasz zegray do przodu ,mozna to zrobic bez zdjetej kiery ale to dosc upierdliwa operacja ale wykonalna( przy montazu pekla mi szybka :( ) Latwiej zdjac kiere i tu jezeli masz poduche odpinasz aku jezeli nie to luzik wykrecasz kiere i robisz sobie z zegrami co chcesz ja wlasnie ringi zakladalem a to efekt

Noblesse oblige

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    Ex. BMW E32 730i
    Sk±d
    Gliwice
    a takie ma³y szczegó³ jak zdj±æ kierownice? mam wersje bez poduszki.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Jareknes
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    E32 iA M60b30
    Sk±d
    DZG xxTL Zgorzelec
    O :) wyjmujesz klakson i tam w glebi czai sie nakretka na klucz rurowy 22 :)
    Noblesse oblige

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    Ex. BMW E32 730i
    Sk±d
    Gliwice
    Ringi zmienija wygl±d zegarów moim zdaniem bardzo na plus:) Po¿±dna robota :) ja musze wszytskie ¿arówki wymieniæ bo slabiutko ¶wieci lub czasami w ogóle. Jeszcze takie ma³e pytanie czy pod¶wietlenie zegarów jest na oddzielnym bezpieczniku niz pod¶wietlenie konsoli ¶rodkowej?

Cytat Zamieszczone przez orson
    ...bo slabiutko ¶wieci lub czasami w ogóle... czy pod¶wietlenie zegarów jest na oddzielnym bezpieczniku niz pod¶wietlenie konsoli ¶rodkowej?
    Szczerze powiem ze nie wiem czy na tym samym, ale raczej tak. Skoro podswietlenie czasem dziala z czasem nie, to wymien zarowki a zegarach. Polecam zdjecie kierownicy. Mniej nerwow.

Jesli ktos ma kierownice z poduszka, to odkreca sie ja dwoma torxami tx27. Pozniej pojdzie gladko. Akku nie trzeba odpinac, tylko nalezy wyjac kluczyk ze stacyjki. Nic sie nie stanie
    Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    Ex. BMW E32 730i
    Sk±d
    Gliwice
    a ¿arówki, gdzie takie dostaæ, gdzie szukaæ:P cale z tym plastikiem czy sama ¿arówkê nale¿y wyj±æ?

Wyjmiesz sama zarowke z oprawki. Nie ma problemu.

Powiem szczerze ze zarowki bezcokolowe (chyba 1.2 W) dostaniesz w dobrym sklepie. Ja kupilem w ASO, bo mam najblizej ;)

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jul 2008
    BMW
    by³o e32 m60, teraz po¿yczam matiza od ¿ony
    Sk±d
    Kraków
    A ja mam kierownice z poduch± i wyjmujê to bez zci±gania kierownicy, bez uszczerbku.

2 ¶rubki do wykrêcenia (u góry szk³a), zdejmujesz os³ony kolumny kierownicy, bo troche mog± przeszkadzaæ i wysuwasz element/zegary, wypinasz kostki/piny, wsuwasz element w kierownice, tzn. w pustke w kierownicy i obracasz kierownic± w lewo, a¿ ³atwo wyjmiesz zegary.

Du¿o szybsze i ³atwiejsze ni¿ demonta¿ i monta¿ poduchy i kierownicy. :>
    Okres i wyp³ata... jedno i drugie jest co miesi±c, a jak nie ma to znaczy, ¿e kto¶ was zdrowo wyrucha³...

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •