Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Poszukiwań ciąg dalszy 730D Siedlce

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    Narazie w planach, obecnie Lancia Kappa

Post Poszukiwań ciąg dalszy 730D Siedlce

Powitać

W ramach poszukiwań wertuję ogłoszenia i trafiłem na coś takiego:

http://olx.pl/oferta/bmw-3-0d-184km-...tml#62a5250f8d

Niby diesel, ale gdyby był w dobrym stanie. Ktoś coś o tym aucie?

Zaawansowany Użytkownik Awatar Velocityraptor
    BMW
    było E38 750i, będzie E38 750i
    Opony za małe, mogą świadczyć o ubóstwie właściciela. Profesorem polonistyki to on też nie jest :)

Prawe przednie drzwi jakby nie w kolorze - do sprawdzenia czy to odbicie światła czy słaby lakiernik.

Masz rzut beretem - jedź i oglądaj. Nie żałuj stówy na SKP albo dwóch na jakiegoś mechanika z komputerem.

Zaawansowany Użytkownik Awatar YBSA
    BMW
    730d 2001r.

ŚMIETNIK. No ale jak się szuka 7er w cenie Golfa IV czy Poloneza to takie "rodzynki" się trafiają. Typ nie może tego cuda sprzedać więc próbuje ratować się jakąś wymianą. Rozbroiło mnie to stwierdzenie:
    "Cena przy zamianie w zaleznosci od oferty". Czyli co: jak zaoferuje mu e66 to wtedy cena jego wynalazku to 60kzł? A jak Łade to 3kzł?

- mamo, mamo, dlaczego ci ludzie klękają?
    - bo to jedzie BMW e38 synku...
    -------------------------------------------------
    ///M-Sport Individual

Początkujący Użytkownik
    BMW

Cytat Zamieszczone przez YBSA Zobacz posta
    ŚMIETNIK. No ale jak się szuka 7er w cenie Golfa IV czy Poloneza to takie "rodzynki" się trafiają. Typ nie może tego cuda sprzedać więc próbuje ratować się jakąś wymianą. Rozbroiło mnie to stwierdzenie:
    "Cena przy zamianie w zaleznosci od oferty". Czyli co: jak zaoferuje mu e66 to wtedy cena jego wynalazku to 60kzł? A jak Łade to 3kzł?
    To ile wg. Szanownego Kolegi trzeba wydać, aby nie jeździć 7er w cenie Golfa? Nie oszukujmy się, że nie jest to młode auto. Nie jest też jakieś typowo kolekcjonerskie. Uważam, że cena 20 tysięcy za dobrze utrzymany egzemplarz z końca produkcji jest adekwatna do tego co oferuje. Tak wiem, że zaraz mogą posypać się komentarze w stylu co Ty wiesz o zabijaniu itp. Ale czy z drugiej strony nie po to jest forum, aby zapytać?

Pozdro

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Parch i tyle

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Hehe no faktycznie nie ciekawe to wyglada

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Kolego dobrze ,że pytasz ,od tego jest forum właśnie.

Ja Ci odpowiadam ,że auto z linka nie jest godne uwagi ,a żeby nim jeżdzić to trzeba jeszcze do niego kasy włożyć.

Jeśli naprawdę uważasz ,że 20 tys to jest dobra cena za dobrze utrzymane e38 z końca produkcji ,to jesteś w błędzie.
    Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 18-04-2015 o 13:05

Zaawansowany Użytkownik Awatar Bingo
    BMW
    E46 320Ci ,A8 D3 4,2
    Diesel z tego roku za 15 tysi w dobrym stanie ? Nie bardzo w to wierzę już patrząc na fotki tego egzemplarza. Diesla kupić w dobrym stanie z tych lat graniczy z cudem.
    Szukaj benzyny i jak chcesz w "dobrym" stanie to na początek powiedzmy,że wystarczy 20 tys. ale musisz mieć jeszcze spory zapas finansowy. Jak chcesz naprawdę dobry to pozostaje wyjazd za granicę i budżet jakieś 10 tys.Euro :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E65 3.0D

Cytat Zamieszczone przez Bingo Zobacz posta
    Diesel z tego roku za 15 tysi w dobrym stanie ? Nie bardzo w to wierzę już patrząc na fotki tego egzemplarza. Diesla kupić w dobrym stanie z tych lat graniczy z cudem.
    Szukaj benzyny i jak chcesz w "dobrym" stanie to na początek powiedzmy,że wystarczy 20 tys. ale musisz mieć jeszcze spory zapas finansowy. Jak chcesz naprawdę dobry to pozostaje wyjazd za granicę i budżet jakieś 10 tys.Euro :)
    Za 10tys euro to sie kupuje e65.

Sztuka z linka moim zdaniem niewarta zachodu.
    Nawet 100zl na dojazd.
    Szukaj innej.

Za 20tysi kupisz normalna e38 i ja za ten samochod nie zaplacilbym wiecej.

Nie sluchaj ze za e38 musisz dac 20tys i jeszcze 20tys pakiet startowy bo to bzdury.

Faktem jest ze zakup samochodu to loteria ale nie tylko e38.

Czesci sa latwo dostepne i tanie. E38 nie jest zadnym cudem techniki wiec doprowadzenie nawet uszkodzonego auta do pozadku nie musi kosztowac worka pieniedzy.

Swoja droga to chetnie oblukal bym te e38 zakupione za sztabe zlota i porownal do swojej bo jesli nie ma znaczacej roznicy to dla mnie kasa wywalona w bloto o czym sie przekonaja chcac sprzedac taki samochod.

Pozdro i powodzenia.
    Ostatnio edytowane przez pokolacji ; 18-04-2015 o 14:01

Początkujący Użytkownik
    BMW

Cytat Zamieszczone przez pokolacji Zobacz posta
    Za 10tys euro to sie kupuje e65.

Sztuka z linka moim zdaniem niewarta zachodu.
    Nawet 100zl na dojazd.
    Szukaj innej.

Za 20tysi kupisz normalna e38 i ja za ten samochod nie zaplacilbym wiecej.

Nie sluchaj ze za e38 musisz dac 20tys i jeszcze 20tys pakiet startowy bo to bzdury.

Faktem jest ze zakup samochodu to loteria ale nie tylko e38.

Czesci sa latwo dostepne i tanie. E38 nie jest zadnym cudem techniki wiec doprowadzenie nawet uszkodzonego auta do pozadku nie musi kosztowac worka pieniedzy.

Swoja droga to chetnie oblukal bym te e38 zakupione za sztabe zlota i porownal do swojej bo jesli nie ma znaczacej roznicy to dla mnie kasa wywalona w bloto o czym sie przekonaja chcac sprzedac taki samochod.

Pozdro i powodzenia.
    Mam świadomość tego, że jeżeli zepsuje się coś, czego nie da się kupić na rynku wtórnym to zaczną się schody. Z drugiej strony przerabiałem już jazdę oryginalnym autem w tym kraju. 4,5 roku smigałem Lancią Kappa. Samochód odradzany mi przez wszystkich, bo go mało, bo duży, bo z częściami będzie problem no i oczywiście, że włoski to badziewie. Przez w/w okres czasu przejechałem 80 000 km, z czego 70 000 na LPG. Auto nigdy mnie nie zawiodło, nie miałem problemu z częściami i ich cenami również. Szukając e38 wiem na co się porywam, ale też nie dam się zwariować co do ceny zakupu. Jedyne co mnie poraża to zabezpieczenie antykorozyjne BMW, a właściwie jego brak. Auto za grubą kasę, a o to w fabryce nie zadbali. Z racji kosztów eksploatacji pewnie skończę na 728, ale mnie to wystarczy. Pomimo młodego wieku ściganie się po ulicach mnie nie kręci, a te prawie 200 KM daje na tyle dynami, żeby nie pchać autka pod górę. Także szukam dalej.

Pozdro