no ładna sesyja,swietnie masz zadbane autko-gratki :D
no ładna sesyja,swietnie masz zadbane autko-gratki :D
no i poleciał dowód za szybki... :(
No sorry, ale to było do przewidzeniaZamieszczone przez djB_M_W
Czarnuch się w oko rzuca :]
Pewność na każdym kilometrze ...
Na jakiej podstawie?Mieli miernik?Jeśli nie to mogłeś powiedzieć że jego podejrzenie jest bezpodstawne i dowodu nie oddasz chyba że to udowodnił.Zamieszczone przez djB_M_W
Ja bym chyba już miał zabrany ze sto razy jak by liczyć wszystkie zatrzymania(nie tylko E32)Już dawno nie miałem samochodu bez ciemnych szyb
podobno nie muszą mieć, bez tego może skierować na dodatkowe badanie techniczne gdyż np stan techniczny wzbudza jego wątpliwości...Zamieszczone przez Dzuda
jedynie teraz rozumiem że nie powinienem dostać mandatu? bo dostałem 50zł za poruszanie sie niesprawnym pojazdem :x
Za pewne wypisał że "podejrzewa"-przynajmniej ja tak miałem.
Kiedyś prowadziła E60 moja dziewczyna no i nas złapali.Też się przypieprzył ale że byłem wypity mówiłem co myślę .Jak mi powiedział że ma podejrzenia o za ciemne szyby ja na to powiedziałem że mam podejrzenia że jego IQ jest poniżej przeciętnej :hah: (uzasadniałem to jako podejrzenia a nie obrazę i też nie mógł nic zrobić)
Gość szukał innego powodu bo aż mu piana z gęby leciała do zabrania dowodu ale nie znalazł i musiał mnie puścić :hihi:
Mandatu też mogłeś nie przyjmować
:hihi:
no ale mogą kazać mi poczekać aż wezwą drogówke ze sprzętem...?
no coś w tym stylu tam pisze...Zamieszczone przez Dzuda
a co miałem powiedzieć..?Zamieszczone przez Dzuda
możesz mi przekazać swoje wskazówki :P może być na pw...
to moje pierwsze ciemne szyby w aucie, nie wiedziałem co moge a co nie więc wolałem nie pyskować........
Jezeli policjant posiada miernik to musi Ci okazac swiadectwo legalizacji tego miernika.Jezeli niema w radiowozie to takie badanie jest niewazne.Na tej legalizacji musi byc wpisany nr. seryjny tego wlasnie miernika a nie tylko ogolnie model.
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Śląscy "policjanci" podobno cięci są na ciemne szyby z przodu. Mi dwa razy dowód zabrali i za drugim targałem folię z przodu :(.Zamieszczone przez djB_M_W
Mandatu za szyby nie powinieneś dostać, a dowód zatrzymali pewnie bo mieli podejrzenia, że pojazd nie spełniał warunków technicznych do poruszania się po drogach publicznych - taki motyw za pierwszym razem usłyszałem.
Słyszałem też od znajomego z komendy na Lompy, że przednie boczne szyby według polskiego prawa w ogóle nie mogą być oklejone, żadną folią, nawet przeźroczystą - wtedy szyba traci jakiś tam swój atest czy homologację - dokładnie nie pamiętam.
...z pasji do samochodów, z miłości do BMW...
Zamieszczone przez Bezi
to jak to wkońcu jest, mogą zabrać od tak dowód czy potrzebny jest ten miernik ?Zamieszczone przez malet7
i np jak nie mają tego miernika i chcą żebym czekał aż drogówka z taki sprzętem dojedzie a mi sie spieszy, mogą mnie przytrzymywać..?