ściąg gumę i zobaczysz czy się otwiera tak jak powinna
ściąg gumę i zobaczysz czy się otwiera tak jak powinna
Ściągałem jak robiłem zdjęcia i nie idzie więcej jak do połowy około.
czyli przy pełnym gazie nie jest w poziomie?
Właśnie nie, jest w połowie albo i mniej otwarta. Nawet podczas przyspieszania nie czuć żadnej różnicy między połową a pełnym gazem. Chciałbym jakoś sprawdzić czujnik położenia pedału gazu ale nie wiem jak. Słyszałem też coś o liczniku że to on może powodować takie cuda ale nie wiem co z nim zrobić.
na twoim miejscu kupił bym jakiegoś kontakta i poczyścił wszystkie wtyczki
Jeśli masz na podmianę licznik to wymień i zobacz czy jest różnica. Kontakt spray i sprawdzić wtyczki nie zaszkodzi, zobacz wtyczkę kompa od EML. Jeśli już zapalił się EML, to coś jest nie halo. Zacząłbym od licznika.
PS. A co to za rzeźba u Ciebie z gumą od EML do przepływki??
Ostatnio edytowane przez nino ; 18-04-2015 o 19:45
Licznika niestety nie mam, na tygodniu spróbuję dostać się do czujnika położenia pedału gazu i wyczyszczę wtyczki.
A z gumą to nie wiem, jest tak odkąd mam samochód, ja zmieniałem węże odmy tylko. Wydaje mi się teraz że jest odwrócona, skrócę węża i ją przekręcę, powinno być ok.
A tak wogole to licznik z wersji od eml podejdzie do auta na zwyklej przepustnicy ?
Jakoś nie zauważyłem że mi się EML w ogóle nie świeci. Jeszcze niedawno normalnie działał a problem z samochodem jest już dosyć długo.
Zrobiłem z licznikiem tak jak tu http://bmwe32.masscom.net/johan/eml_bulb/eml_bulb.html żarówka się nie świeci dalej, pewnie dlatego, że zamiast nad żarówką to przez gapiostwo przylutowałem pod, ale przepustnica otwiera się tak jak trzeba a auto ma 8s do 100 i lepiej jeździ. W końcu!
Nie ma w ogóle porównania do tego co było (15s do 100)
https://www.youtube.com/watch?v=NwjJfg-FgGE
Ponawiam pytanie kolegi:
Mam podobne objawy u siebie. Podmieniałem już 4 EML, i znowu jest jedzie/nie jedzie - otwiera się lub nie. Pytanie czy to tylko kwestia w/w licznika, czy ewentualnie coś jeszcze dodatkowo sprawdzić. Styki nie są zaśniedziałe, a i kontakt spray został użyty.