Problem polega na tym że przy opuszczaniu wycieraczki spadają na podszybie i podnoszą się,mechanizm wymieniałem poprzedni był pęknięty i miał 2 silniczki obecny jest na jednym da jakoś rade to wyregulować ?
Problem polega na tym że przy opuszczaniu wycieraczki spadają na podszybie i podnoszą się,mechanizm wymieniałem poprzedni był pęknięty i miał 2 silniczki obecny jest na jednym da jakoś rade to wyregulować ?
Ściągnij wycieraczki, następnie wsiądź do auta włącz i wyłącz. Ustawią się na 'zero'. Załóż je z powrotem i próba generalna.
robiłem tak dużo razy i jak je założe to wchodzą na podszybie przy cofaniu :/
Jakie masz wielokliny na silniczkach oraz na ramionach , moze gdzies jest uszkodzony i poprostu wskazuje za duzy ruch niz powinno ?
W regulaminie forum jest wzmianka, by nie zakładać nowego wątku, jeśli już takowy istnieje.
Muszę coś dodać od siebie do założonego tematu, bo rada w w/w cytacie nie przyniosła spodziewanego efektu.
W moim przypadku po demontażu całego mechanizmu (zapieczone ośki) i ponownym zamontowaniu, wycieraczki zatrzymywały się przed podszybiem, ale przy starcie wykonywały ruch do przodu zahaczając o podszybie.
Nie mogłem tego zrozumieć. W końcu zdecydowałem się na odkręcenie silniczka i zdemontowanie cięgien. Wykonałem kilka cykli "na sucho", a później zamontowałem spowrotem silniczek i cięgna. Wykonane czynności przyniosły pozytywny wynik.
A już chciałem rozkręcać silniczek i sprawdzić krańcówki.
Zostań dawcą szpiku kostnego... dkms.pl