Przyszed³ czas na zmiany i chyba doros³em by staæ siê posiadaczem 7er, tak jak wspomnia³em w przywitaniu jeszcze jestem posiadaczem e39 540 z której jestem bardzo zadowolony. No ale trzeba i¶æ do dalej i pad³ wybór na e65 lub e66. Generalnie jedna i druga bardzo mi siê podoba, mam tylko problem z wyborem silnika. Dlatego chcia³bym Was troszkê wypytaæ lub dostaæ sugestie co bêdzie odpowiednim wyborem.
Na pocz±tku celowa³em tylko i wy³±cznie w benzyniaki, ale po przeczesaniu sieci okaza³o siê, ¿e maj± one problemy z rurk± ch³odzenia (nie do koñca kumam o co chodzi) ponoæ rozrz±d te¿ nie nale¿y do najtrwalszych. Z tego co dowiedzia³em siê od znajomego to ³añcuch jest o po³owê cieñszy ni¿ w moim e39(!). Gdybym mia³ siê decydowaæ na 745i czy co¶ podobnego to w moim wypadku wchodzi w grê tylko LPG. Podejrzewam, ¿e spalanie jest na do¶æ podobnym poziomie jak u mnie czyli oko³o 20l/100km w mie¶cie. Miasto to jest g³ównie mój teren do przemieszczania, wiec jakby to spalanie najbardziej mnie interesuje. Wiadomo nie oczekuje przesadnej ekonomii ale te¿ nie chcê bez potrzeby przep³acaæ :).
Ostatnio mia³em okazjê przejechaæ siê 745d z 2005 roku i kurde muszê powiedzieæ, ¿e jestem w szoku. Jak to auto fajnie siê zbiera i jak± ma kulturê pracy. Nie wiem jak to wyglada w przypadku 3.0d w 7er czy nie jest to aby troszke za s³aby silnik do takiej krowy ?
W przypadku diesla bojê siê jakiejkolwiek naprawy :) w internatach jest wiele opinii, ale wola³bym poznaæ wasze bo u¿ytkujecie te auta codziennie.
Podsumowuj±c chcia³bym wiedzieæ z jakimi bol±czkami borykaj± siê wersje benzynowe a jakie majà diesle. Na co muszê byæ przygotowany lub czego raczej unikaæ.
To tyle, by³bym wdziêczny za pomoc :)
XXXXXX
W celu reklamy prosimy o kontakt z Administracj±.

Odpowiedz z cytatem