Witajcie
INFORMUJĘ ŻE PONIŻSZY POST NIE MOŻE BYĆ TRAKTOWANY JAKO INSTRUKCJA OBSŁUGI I OSOBY INSTALUJĄCE TAKI SYSTEM ROBIĄ TO NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ.
dzisiaj był pierwszy kurs.
wszystko okej.
zaopatrzyłem się w śruby utwardzane 10.9 i nakrętki samokontrujące.
śruba musi mieć ok. 8,5 - 9 cm długości, Ja miałem 8cm będzie porzykrótka ale dała radę, po prostu, więcej zabawy z przykręcaniem.
Następnie po zdjęciu tylnej kanapy i oparcia, wywierciłem dwa otwory, na takiej wysokości by "uszy" uchwytu były bezpośrednio pod oparciem
tylnego siedziska
wygląda to mniej więcej tak:
zaznaczyłem markerem miejsca gdzie muszą być otwory,
wywierciłem jeden po stronie zewnętrznej, bliżej drzwi, najpierw blacha, później sprawdziłem gdzie wyjdzie wiertło po przewierceniu
kolejnego elementu - głównej konstrukcji auta.
Otwór wyszedł w miejscu zaznaczonym na zdjęciu:
następnie kolejny otwór w karoserii i śruba z szerokim łbem
potem dodatkowy w uchwycie, w który wszedł "bolec" do którego przykręcamy oparcie kanapy.
Po przykręceniu wygląda to tak.
i skręcone od zewnątrz
Następnie podłączamy elektrykę, wsadzamy oparcie, dokręcamy , wsadzamy kanapę, i korzystamy,
Połączenie jest naprawdę konkret, szarpałem za to naprawdę mocno.
Pomocne może okazać się usunięcie osłony na pas środkowy, ponieważ przeszkadza w zainstalowaniu prowadników.
Ja ogólnie prowadniki do szyn fotelika sobie odpuściłem, dość łatwo zakłada się go i bez nich, kanapy są miękkie, można je rozchylić.
zapięty fotel wygląda tak.
Przepraszam za jakość zdjęć, ale nie miałem zbyt dobrego oświetlenia, i cykałem telefonem
Temat wymaga trochę pracy i cierpliwości.

Odpowiedz z cytatem