Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 58

Wątek: radio navi!Jaki model polecacie do e38?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    Wydaje mi się że trochę zbytnio kombinujecie, po co szukać za granicą jak już w Polsce można spokojnie kupić takie rzeczy i to oferują od razu z montażem.
    Na allegro znalazlem:
    http://allegro.pl/radio-nawigacja-an...682855479.html
    http://allegro.pl/nawigacja-dvd-radi...568495441.html
    Twierdzą żę będzie pasować do e38 w rocznikach 1995-2001 w wersji bez navi, a do wersji z navi wystarczy przeciągnąć dodatkowy przewód.

Ktoś próbował coś takiego ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i

Cytat Zamieszczone przez Bajmb Zobacz posta
    Wydaje mi się że trochę zbytnio kombinujecie, po co szukać za granicą jak już w Polsce można spokojnie kupić takie rzeczy i to oferują od razu z montażem.
    Na Allegro ciągną to z Chin, tylko, że dorzucają ostrą marżę.

1. Allegro Aliexpress
    2. Nie znalazłem odpowiednika na Aliexpress, dlatego zadzwoniłem pod numer z Allegro. Niestety Pan, z którym rozmawiałem nigdy nie montował tego w E38 i nie wiedział czy będzie pasować.
      Wg mnie z niżej załączonego zrzutu wynika, że jest typowy 1DIN, więc nie będzie pasować. Może ktoś jest chętny kupić, przymierzyć, zwrócić w ciągu 14 dni i pochwalić się czy się nadaje

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    Widze ze troche juz siedzisz w tym temacie, ja w przyszłym roku tez chcę coś takiego założyć u siebie, ale miałem nadzieje że wystarczy kupić i założyć bez większych problemów, pomijając funkcje komputera.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i

Dam znać jeśli coś znajdę co bez problemu przypasuje, choć wątpię czy istnieje coś na zasadzie Plug&Play. Z rozmowy z jednym Chińczykiem wynika, że tył urządzeń dla wszystkich modeli samochodów jest ten sam, w sensie, że jest to zawsze pełne 1 DIN lub 2 DIN, a z przodu doklejają tylko różne panele, tak aby pasowało do danej deski rozdzielczej.
    Poniżej załączam zbiór fotek, gdyby kogoś zastanawiało jak wygląda wnęka pod radio/navi w E38 z automatyczną klimą
    Załączone miniatury Załączone miniatury 20151110_panorama73.jpg  

Zaawansowany Użytkownik Awatar kociniak08
    BMW
    e38 750
    Też zacząłem myśleć o stacji multimedialnej. Ostatnio wracałem z Dortmundu na ori navi i ciężko się na tym jeździ. Oryginału mk4 też za bardzo nie chce bo navi też bardzo słaba. Poza funkcją z komputera tracimy coś jeszcze? Mam dsp będzie to działać?
    Było BMW e32 750 V12

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i

Cytat Zamieszczone przez kociniak08 Zobacz posta
    Poza funkcją z komputera tracimy coś jeszcze? Mam dsp będzie to działać?
    Tracimy:
    • Komputer pokładowy
    • DSP
    • Nawiew pasażera

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740, E36 323, E30 325
    Przymierzałem to, a raczej próbowałem. nie wejdzie ze względu na jeden z silniczków. Nie wiem, czy czasem nie obydwa. Mam navi 16:9 i do tyłu trzeba przeciągnąć całą wiązkę :P bo radio i złącze jest z tyłu :P

Generalnie trzeba wychrzanić cały ten złom z bagażnika (niestety, ale to jest złom :P) i wsadzić ludzkiego wzmaka, kombajn i się cieszyć. Może by się dało ten silniczek przestawić. Na razie nie miałem czasu się w to zagłębiać, ale innej opcji nie widzę.

BMW
    e38 750
    Pisałem do jednej z firm co to sprzedają i montują. Podałem jaki mam model auta i nic nie napisali, że się nie da. Chcą mi to zamontować. DSP za dodatkową dopłatą da się podłączyć i będzie działać. O nawiewie pasażera nic nie napisali, że nie będzie działał.
    Ostatnio edytowane przez kociniak08 ; 11-11-2015 o 14:44
    Było BMW e32 750 V12

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    Pytałem sprzedającego z allegro:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5682855479

Pytałem czy mają jakieś zdjęcia zamontowania w e38, czy coś tracimy przy tym radiu i czy jest możliwość zamontowania w moim modelu (1995r, radio na kasety zwykłe, klima automatyczna)

Odpowiedź:
    Witam
    Na chwilę obecną nie posiadamy zdjęć z E38, jednak temat jest nam bardzo dobrze znany.
    W niektórych E38 może się zdarzyć tak, że w montażu będzie przeszkadzała rura od nagrzewnicy lub silniki od nawiewów, nie da się tego stwierdzić przed montażem, będziemy musieli zobaczyć to na miejscu, jednak wydaje nam się, że w Pańskim roczniku jeszcze tego nie było.
    Koszt montażu radia to 200zł.

Żadne niefabryczne radio nie będzie współpracowało z komputerem pokładowym samochodu - jest to rozwiązanie stricte dla urządzeń BMW.

BMW
    e38 750
    Ja pisałem z Tym sprzedajcym. http://allegro.pl/show_item.php?item=5568495441
    Posiadm auto z 00r i navi 4:3 i pytałem o kilka spraw.
    Odpwiedzi jakie uzyskałem to: Jeśli auto wyposażone jest w fabryczny wzmacniacz, konieczne będzie zastosowanie dodatkowej instalacji. Stacja obsługuje tunery DVB-T których koszt zaczyna się od 350zł do 650zł. Oczywiście montowaliśmy stacje w e38. Wszystko idealnie pasuje. Pełny podgląd komputera mamy przez interfejs OBD2.
    -Stacja multimedialna €“ 2119zł
    - Instalacja 200zł
    - montaż 300zł
    - DVB-T od 350zł do 650zł
    - Interfejs OBD2 €“ 49.99zł
    Ostatnio edytowane przez kociniak08 ; 12-11-2015 o 12:25
    Było BMW e32 750 V12