Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 134

Wątek: Różności

Vip Vip
    BMW
    AC Schnitzer 730d 1999r
    Nie wiem czy widzieliście? Nowa siedem w pakiecie Schnitzera:

LINA
    B M W

Staram się pisać poprawnie po polsku.

Vip Vip
    BMW
    AC Schnitzer 730d 1999r
    najdziwniejsza smierć o jakiej słyszałem

Po prostu nie do wiary. :x :x :x :x :x
    B M W

Niezła historyjka... Fakt, że z punktu prawnego dość skomplikowany temat.... Choć nie wiem, czy starszy pan nie powinien odpowiadać za nieumyślne spowodowanie śmierci....

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    'Ciekawa historia. Pole do popisu prawników

Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    ... Choć nie wiem, czy starszy pan nie powinien odpowiadać za nieumyślne spowodowanie śmierci....
    to zależy od interpretacji prawa (jak w moim dowcipie w temacie "humor" o urzędnikach w barze).
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Ja też kiedyś słyszałem o ciekawym przypadku. Może nie ze względu na zawiłość prawną ale na przebieg zdarzenia.

Kilka lat temu w czasie wielkich pożarów lasu w Stanach, strażacy znaleźli w środku lasu zwłoki płetwonurka !!! Gość miał butle, płetwy, kombinezon... ogólnie cały ekwipunek. Najbliższe jezioro było kilka kilometrów od tego miejsca. Co się okazało ...
    Podczas gaszenia lasów używano helikopterów, które używając wielkich zbiorników podwieszonych po helikopter nabierały wodę z jeziora i następnie robiły zrzut na płonący las. I tak przy jednym z "tankowań" porwało gościa, który sobie spokojnie nurkował w jeziorze , po czym zrzucono go w srodek płonącego lasu. :razz:
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Vip Vip
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez EVAN
    Ja też kiedyś słyszałem o ciekawym przypadku. Może nie ze względu na zawiłość prawną ale na przebieg zdarzenia.
    .......
    To było bodajże w 2004r..
    Czytałem o tym pare artykułów - bardzo głośna sprawa była.
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Vip Vip
    BMW
    AC Schnitzer 730d 1999r
    Podobno fakt:

Mężczyzna kupił pudełko 24 bardzo rzadkich i bardzo drogich cygar. Ubezpieczył je przed pożarem i innymi rzeczami. W przeciągu miesiąca wypalił wszystkie cygara i zażądał od firmy ubezpieczeniowej odszkodowania. W żądaniu mężczyzna stwierdził że cygara zostały stracone „w serii małych pożarów.” Firma ubezpieczeniowa odmówiła zapłaty, cytując że mężczyzna skonsumował cygara w normalnym stylu. Mężczyzna wniósł sprawę do sądu i wygrał. Sędzia aczkolwiek powiedział że żądanie mężczyzny jest lekkomyślne ale to firma ubezpieczeniowa umożliwiła ubezpieczenie cygar od pożaru i nie zdefiniowała dokładnie jaki rodzaj pożaru jest nie akceptowalny. Zamiast długiego i kosztownego procesu, firma ubezpieczeniowa zgodziła się wypłacić mężczyźnie odszkodowanie 15000$ za cygara, które zostały stracone „w pożarach”. Po tym jak mężczyzna zrealizował czek, firma ubezpieczeniowa aresztowała go za 24 „podpalenia” (podłożenia ognia). Dowody z poprzedniej sprawy gdzie żądał odszkodowania zostały użyte przeciwko niemu i został on osądzony winnym umyślnego spalenia własnej ubezpieczonej własności i skazanym na 24 miesiące więzienia i grzywny w wysokości 24000$.
    B M W

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Nie wytrzymam ;D ;D ;D Dobre dobre :D To się nazywa zemsta na zimno. Podobno ta najlepiej smakuje ;)
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Vip Vip
    BMW
    dobre ;D ;D ;D

najważniejsza jest odpowiednia interpretacja przepisów i paragrafów :D

Vip Vip
    BMW
    AC Schnitzer 730d 1999r
    Myślę że to większość z was zna ale wkleję gdyby ktoś chciał sobie przypomnieć.:

LINA

Po prostu popłakać się można.
    B M W

Uprawnienia umieszczania postów