Dzięki za namiar kuchel.
Jutro przedzwonię do Funky King'a.
Robiłeś coś u niego, znasz kogoś kto robił?
Jest ok jeżeli chodzi o jakość do ceny?
yaz - dlaczego ? Jeżeli obszyłbyś taką samą skórą jak jest teraz ? Masz nowiutką i pachnącą a nie malowaną która no niestety nie będzie taak trwała - ja ogólnie z produktami lederzentrum mam złe doświadczenie.
Dlaczego złe?
Mało trwałe, farba szybko schodzi , baa raz miałem takie jaja że schodziła po styczności z wodą ! To zwykłe farby do butów są lepsze. A przynajmniej kilka razy tańsze więc można sobie pryskać. tak w skrócie.
Jeżeli zakład, który trudni się tapicerstwem posiadałby takie skóry jak były stosowane oryginalnie to jest to wyjście.
Nie usiedziałbym spokojnie wiedząc, że pod zadem gniecie się jakaś eko skaja.
Co do renowacji foteli to najistotniejszym etapem tego procesu jest przygotowanie podłoża.
A po zaaplikowaniku farby jego zabezpieczenie. I nie mam tu tylko na myśli siuwaxow do natłuszczania skóry.
nie no - nie ma mowy o ekociulstwie :)
Lederzentrum ma różne skóry - kawałek u nich zamawiałem, wysłałem im zagłówek i wysłali mi kawałek. Niestety za drugim razem dopiero dobry. No ale nie było problemu z reklamacją. Przejeździłem na nim juz ok 80 tyś km i jest git - przeciera sie ale dokładnie wtym samym miejscu co stary fabryczny - ale to akurat wina samego fotela - chodzi o boczek i miejsce w zagiecia ee będzie okazja to pokaże - mało istotne :)
Robiłem u Michała całe auto, z efektu byłem zadowolony. Cena też mi pasowała. Uratował mi lakier i pięknie przeprowadził renowacje wnętrza.
Doradzam tylko wszystko na początku dogadać, wszystkie szczegóły i cenę końcowa oraz termin.
Aldik, moim zdaniem podejście zależy od rocznika auta. W takim E38, E65 można obszywać, ale już w ładnie utrzymanym E32 nowoobszyte fotele moim zdaniem nie będą pasowały do wnętrza.
Porządny tapicer jest w stanie obszyć w taki sposób jak to zrobiła fabryka.
Filip, tu nie chodzi o to czy jest w stanie czy nie jest... Chodzi o to, że auta w pewnym wieku potrzebują patyny, a nie wymuskanego środka ;)