Zrobilem tak jak mówiłes i bylo wszystko ok dopoki nie załączyłem LPG po załączeniu znowu zaczął trząść i gasnąc na Pb...
Podjechałem na serwis gdzie wykryli na kompie brak błędów oprócz tego że nie pali dobrze na 5 i 8 gar więc świece do wymiany
Zrobilem tak jak mówiłes i bylo wszystko ok dopoki nie załączyłem LPG po załączeniu znowu zaczął trząść i gasnąc na Pb...
Podjechałem na serwis gdzie wykryli na kompie brak błędów oprócz tego że nie pali dobrze na 5 i 8 gar więc świece do wymiany
No bo tak właśnie powinno być jak masz źle ustawiony gaz.
Pytanie tylko czemu się rozjechal?
Albo np masz nieszczelny dolot i lewe powietrze, lub inny problem z silnikiem, albo instalacja gazowa niedomaga (reduktor, wtryski) ... A często jedno i drugie :-P
Wg mnie dobry gaziarz (a może tez instalacja) ci potrzebna a nie świece.
poluzowany był wąż od reduktora (ale dalej sie rozkracza) miedzy innymi bo jeszcze jest duzo luznich wezy ktore mozna spokojnie palcami obrecac mimo tego ze maja opaski zaciskowe.... ale wymienie swiece i uszczelke to podjade do gaziarza zeby wyregulował i zobaczył o co chodzi tam ;)
![]()
przed chwilą znalazłem jeszcze latwo schodzący przewodzik ktory idzie do jakiegoś moduliku
powiedzcie mi dlaczego ten oto kabel B+ został odkrecony od silnika ( uziemienia ) i zabezpieczony taśmą?
![]()
Ostatnio edytowane przez Husarz ; 04-04-2015 o 13:22