Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: E38 4.4 i demontaż LPG

Zaawansowany Użytkownik Awatar IceMan11
    BMW
    E39 528iA 1999
    Kolejne pytanie - sorry :)

Czy gaz KME z reduktorem twin black i wtryskami hanna to dobra instalacja?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i M62
    Blog
    4

Cytat Zamieszczone przez IceMan11 Zobacz posta
    "Odłączenie elektryki" co to znaczy? Miałeś po tym jakieś problemy?
    Instalacja LPG jest wpinana w instalację samochodu. Trzeba odłączyć komputer gazowy od zasilania, wtryskiwaczy benzynowych.
    Do tego wywalenie reduktorów, butli, filtrów, rurek od butli do komory silnika.

KME to nie jest instalacja z górnej półki.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    F01 750d RWD
    Jak by zamiast tego KME dać TECH-a oraz zamiast Hany - Barracude (reduktor TWIN jest ok) to bardzo przyzwoicie będzie to latać na LPG i to bez problemów

Zaawansowany Użytkownik Awatar IceMan11
    BMW
    E39 528iA 1999
    Właśnie, przyzwoicie. Mam wrażenie, że LPG dobrze silnikowi nie robi, a wkładanie do V8 to grzech. Problem jest taki, że nigdy nie prowadziłem V8 i nigdy auta z gazem. Nie znam kultury pracy silnika V8 i ciężko mi ocenić stan pod maską...

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT

Ktoś tu pisał ze gaz uwypukla inne niedogodności auta - hmmmm
    Obecnie mam służbowa Skode Rapid w LPG auto z końca 2014 r (listopad) z fabrycznym lpg Landi renzo
    powiem tak - już był wymieniony wtrysk bo wywalało błędy i trzęśli autem jak szatan 
    a i tak od czasu do czasu wywala błąd i trzeba auto zatrzymać zgasić odpalić i znów ileś przejadę do następnego bledu

Tak ze jak o mnie idzie skoro w nowym aucie takie rzeczy sie dzieją to ja nie wyobrażam sobie 15l strucla z lpg
    gaz dobry do zapalniczek i kuchenek gazowych a nie do auta 

Tez bym 1 co zrobił w takim aucie to wyp,,,, ta instalke
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG

Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    Ktoś tu pisał ze gaz uwypukla inne niedogodności auta - hmmmm
    Obecnie mam służbowa Skode Rapid w LPG auto z końca 2014 r (listopad) z fabrycznym lpg Landi renzo
    powiem tak - już był wymieniony wtrysk bo wywalało błędy i trzęśli autem jak szatan 
    a i tak od czasu do czasu wywala błąd i trzeba auto zatrzymać zgasić odpalić i znów ileś przejadę do następnego bledu

Tak ze jak o mnie idzie skoro w nowym aucie takie rzeczy sie dzieją to ja nie wyobrażam sobie 15l strucla z lpg
    gaz dobry do zapalniczek i kuchenek gazowych a nie do auta 

Tez bym 1 co zrobił w takim aucie to wyp,,,, ta instalke
    chodziło o to ze wrzucanie bylejakiego gazu i to do zapuszczonego auta to proszenie sie o problemy, bo jak jeszcze takie auto radzi sobie na benzynie, to już nie radzi z przelaczaniem benzyna gaz i źle ustawionym gazem
    w szczegoly techniczne nie chce mi sie wdawac, ale jakies tam doswiadczenia z tym już mam
    IMO gaz powienin ustawiać się zawsze sam (a nie przez p. Kazia) czyli instalacja samokorygujaca OBD i wtedy mozna miec miesiacami/latami? spokoj.

zupełnie inna sprawa to koszty eksploatacji, ja w moim 4,4 zrobiłem przez 7-8 lat ~130kkm co daje mi oszczednosc 40k pln na benzynie, a odejmując koszt wszelkich instalacji LPG jakie miałem (komputerów, reduktorów) i ich modyfikacji 10k pln to i tak zostaje 30k pln na czysto, co nie jest dla mnie do pogardzenia, aczkolwiek jest to oczywiście sprawa indywidualna,
    auto chodzi mi na gazie idealnie, bez błędów, spadku mocy, dziwnych zachowań , żadnej różnicy benzyna/gaz itp (ale oczywiscie nie zawsze tak bylo - kiedyś na początku jak się nie znałem ktoś mi założył KME :P )

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i

Także mam landi renzo omegas nie wiem czy z obd czy nie, ale od 7 lat 0 problemów z lpg tylko wymieniam filtry gazu co 15 kkm. Instalacja kosztowała mnie około 7 tys zł. Lpg warto, ale dobra instalacja i dobrze założona.

Zaawansowany Użytkownik Awatar BsijZabsij
    BMW
    E38 728i manual, ex e34 525tds
    Instalacja gazowa polskiej firmy LECHO ;) Dwa lata, duże przebiegi, zero problemów, jedynie delikatny spadek mocy - szczególnie na wysokich obrotach, ale podejrzewam że to wina reduktora na styk (założony jest do 180 KM...)
    Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
    Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151

Zaawansowany Użytkownik Awatar lionix
    BMW
    728 E38
    no to masz zly reduktor :) ja mam KME Gold ma wtryskach Matrixa, sterownik KME i auto od 3 lata bez absolutnie zadnego problemu, zbiera sie tak samo jak na benie a na autostradzie idzoe bez zadyszki do konca :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar BsijZabsij
    BMW
    E38 728i manual, ex e34 525tds
    Cytat Zamieszczone przez lionix Zobacz posta
    no to masz zly reduktor :) ja mam KME Gold ma wtryskach Matrixa, sterownik KME i auto od 3 lata bez absolutnie zadnego problemu, zbiera sie tak samo jak na benie a na autostradzie idzoe bez zadyszki do konca :)
    No jak go sprawdzałem to na benzynce 235 poszedł, a na gazie 215 i dalej nie chciał więc jest coś na rzeczy. Poza tym nieraz jak na piątce pod górkę go przycisnę to wskazówka spalania stoi na 20L i dalej nie idzie, silnik się dusi. Ale poza tym mankamentem zero problemów.
    Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
    Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151