Pokaż wyniki od 1 do 10 z 95

Wątek: Dyskusja nt. jakości wykończenia wnętrza w E38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    Ja mam u siebie w Szczecińskim klubie takiego asa który na codzień jeździ szkodą octavią i kupuje sobie od czasu do czasu jakieś BMW. Przeważnie zakłada temat kupię BMW e36 do 2 tys. Kupuje takie auto, wkłada w niego 10 i marudzi jakie to do dupy auta bo tyle trzeba naprawiać, ciągle się sypią a skoda 2007r i nic przy niej nie robi.... Coś czuje że kolega miał do czynienia tylko właśnie z takimi egzemplarzami.

Co do 750. Ten kto ma 740 będzie twierdził że 750 jest bez sensu. Tak jak ten co jeździ e39 wsiądzie do e38 i powie tak jak u mnie to po co przepłacać. Nie czuję aby auto było dużo większe czy bardziej luksusowe.
    To auto deceni tylko ktoś kto nim jeździł i jeździł zadbanym egzemplarzem a nie szrotem. Dziwnym trafem w cenie zakupu nowego auta jest znacznie większa przepaść między wersjami v8 i v12 niż między największym v8 a motorem niżej... V12 a w tym wypadku 750 nie jest dla każdego i niech tak zostanie
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E38 750i 1997 rok
    Cytat Zamieszczone przez Saillupus Zobacz posta
    Ja mam u siebie w Szczecińskim klubie takiego asa który na codzień jeździ szkodą octavią i kupuje sobie od czasu do czasu jakieś BMW. Przeważnie zakłada temat kupię BMW e36 do 2 tys. Kupuje takie auto, wkłada w niego 10 i marudzi jakie to do dupy auta bo tyle trzeba naprawiać, ciągle się sypią a skoda 2007r i nic przy niej nie robi.... Coś czuje że kolega miał do czynienia tylko właśnie z takimi egzemplarzami.

Co do 750. Ten kto ma 740 będzie twierdził że 750 jest bez sensu. Tak jak ten co jeździ e39 wsiądzie do e38 i powie tak jak u mnie to po co przepłacać. Nie czuję aby auto było dużo większe czy bardziej luksusowe.
    To auto deceni tylko ktoś kto nim jeździł i jeździł zadbanym egzemplarzem a nie szrotem. Dziwnym trafem w cenie zakupu nowego auta jest znacznie większa przepaść między wersjami v8 i v12 niż między największym v8 a motorem niżej... V12 a w tym wypadku 750 nie jest dla każdego i niech tak zostanie
    Widze, ze masz chyba mnie na mysli.
    Tak sie sklada, ze mam tylko e38 i nie posiadałem wczesniej zadnego innego auta.
    Nie chodzi mi o mechanike, ceny czesci itp.Wg mnie e38 jest po prostu "slaba" limuzyną tj.komfort jak dla mnie cienki, wyciszenie tez, jakosc materialow w srodku pozostawia wiele do zyczenia, miejsca z tyłu brak w krotkiej wersji takie napompowane e39.

Dzuda, mowie o plastikach przy progach, obudowach foteli.W e38 moze jest jeszcze w miare ok, ale np e65 to mega kibel pod tym względem.

Ronin, akurat o W140 nic tutaj nie napisałem wiec nie wiem jaki mam problem.Moze masz jakies zastrzezenia co do tego co napisałem? Bo wydaje mi sie, ze z niczym nie sklamalem.