Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 95

Wątek: Dyskusja nt. jakości wykończenia wnętrza w E38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E30, E38
    Nie oszukujmy się, najlepsze auta to były Mercedesy W123.

Podłokietnik nie skrzypiał - bo go nie było
    elektryka się nie psuła - bo jej nie było
    silniki były wieczne bo były proste - więc się nie psuły
    drzwi się otwierały bo nie miały 5 rodzajów uszczelek i nie zamarzały

Ale takie podejście to jak porównywanie miecza do karabinu i narzekanie że miecz lepszy bo niezawodny...

Każde auto ma inne wady, narzekanie że E38 jest słabe jest bezprzedmiotowe, bo generalnie to auto jest słabe, tyle że w podobnym roczniku cenie i wyposażeniu lepszych jest niewiele lub w ogóle.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    I wg Ciebie e38 i e39 w świetle tych parametrów co podałeś nie różnią się od siebie?

A tak a propos to jesli chodzi o wciąganie to zmień dilera albo lekarza psychiatrę bo obaj Cię okłamują :)
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E38 750i 1997 rok

Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    I wg Ciebie e38 i e39 w świetle tych parametrów co podałeś nie różnią się od siebie?

A tak a propos to jesli chodzi o wciąganie to zmień dilera albo lekarza psychiatrę bo obaj Cię okłamują :)
    ADASIO- ja nie potrzebuje dopalaczy w przeciwieństwie do innych.
    Oczywiście, ze sie roznia, ale sa podobne.Szczegolnie jesli chodzi o ilosc miejsca z tyłu, krotkie e38 naprawde nie ma sie czym chwalić.Zeby nie było, ze mi to przeszkadza bo mam 2m wzrostu, wrecz przeciwnie jestem raczej sredniego wzrostu i jesli fotele z przodu są "zlamane mocno w połowie" to brakuje miejs na kolana, ogolnie na nogi.Poza tym przyciski, sterowanie pierdołami jest takie samo jak w e39.Tapicerki, plastiki z tego samego materiału.Delikatnie zmieniony tylko kształ deski rozdzielczej.

CHIKEN-jesli ktoś kupuje e38 z mysla ciąglego tyrania i pozniejszej sprzedazy jest OK.
    ALEE wg mnie jak ktoś myśli przyszłościowo i liczy na wzrost wartości i pewien zwrot inwestycji to takie 750 w individualu jest raczej najlepszą opcja.W środku daje jakąs tam namiastke luksusu przez dodatki drewniane i skóropodobne poza tym v12-wiem, ze jest slabszy od v8 w manualu, ale to topowy motor, najlepiej wywazony, najcichszy itp.Chodzi mi tylko o to.
    Ostatnio edytowane przez impex ; 27-03-2015 o 20:48

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma, proste :)

Nie sądzę, by na miejscu było wytykanie na forum miłośników tego modelu, że auto chu.jowe bo podłokietnik trzeszczy. Jakoś kanclerze i prezydenci w latach 90" nie narzekali. Fakt że coś za skrzypi ale weźcie pod uwagę że auta przejechały paręset tys km, wpadały w dziurę w jezdni lub wyboje pare tys razy, tyle samo ktoś trzaskał drzwiami lub opierał się o podłokietnik, to ile ma to jeszcze wszystko wytrzymać.

Polecam na YT kanał autocentrum, tam Zachar testuje auta, jednym z testów jest ciągnięcie za wew. rączkę drzwi, kur.wa prawie każde nowe auto trzeszczy w tym miejscu.

Zaawansowany Użytkownik Awatar maxtoto
    BMW
    740iA M62TUB44 S2, 530i M54, E65 750i
    Wku...iłeś większość posiadaczy 7er a nie czytałem co było po twoim poście. Impex w 1994 roku BMW wypuściło takiego kozaka że konia walą do dziś, a ty mały człowieczku co potrafi najwyżej z rana brzydką kupę uwić piszesz takie pierdoły. No ja bym ci bana wj...bał raz cak cak.
    Broń Masowego Wyprzedzania

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E38 750i 1997 rok
    Cytat Zamieszczone przez maxtoto Zobacz posta
    Wku...iłeś większość posiadaczy 7er a nie czytałem co było po twoim poście. Impex w 1994 roku BMW wypuściło takiego kozaka że konia walą do dziś, a ty mały człowieczku co potrafi najwyżej z rana brzydką kupę uwić piszesz takie pierdoły. No ja bym ci bana wj...bał raz cak cak.
    No, az mnie zatkało hehe...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    To jest ten właśnie brak L za ostatnią literką :D Przesiadając się z E39 poczułem różnicę, choć wolałem wersję L

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E65 3.0D
    Literka L mnie wogole nie interesuje. Zagladam do tylu tylko jak sprzetam auto... z przodu jest tak samo. Mam 194cm wzrostu i za kolkiem najlepiej siedzi mi sie w e38.

Jakby zebrac wszystko co tu jest wypisywane to dojdzie sie do wniosku ze e38 to tak naprawde e36 w longu lub e39 ze zmieniona deska. Matiz w kombi albo nie wiadomo co jeszcze.

Kazdy jezdzi czym chce i kazdy lubi co chce. Ja uwielbiam 7er dlatego jestem na tym forum i akceptuje wady swojego samochodu bo zalet ma niewatpliwie wiecej.

Wracajac do tematu uwazam ze jakosc wnetrza w e38 jest bardzo dobra. W a8 z tym samym nalotem przyciski sa powycierane a wnetrze wyglada na bardziej wyeksploatowane.

Do passata nie porownuje bo to profanacja.

W mercu dobre materialy ale klimat merca mi nie pasuje a poza materialami sam wyglad jest dla mnie do bani.

Jutro moge walnac fotke fotela kierowcy w e38 740 mojego dobrego znajomego. Wg ews i lcm ori przekulane 980tys km. Kupil z licznikiem 270tys. Siedzenia sa ori z tego rocznika co auto nie malowane. Nowe nie sa ale wygladaja calkiem ladnie i sa potwierdzeniem ze materialy sa na wysokim poziomie.

Pzdr

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E38 750i 1997 rok
    Cytat Zamieszczone przez pokolacji Zobacz posta
    Literka L mnie wogole nie interesuje. Zagladam do tylu tylko jak sprzetam auto... z przodu jest tak samo. Mam 194cm wzrostu i za kolkiem najlepiej siedzi mi sie w e38.

Jakby zebrac wszystko co tu jest wypisywane to dojdzie sie do wniosku ze e38 to tak naprawde e36 w longu lub e39 ze zmieniona deska. Matiz w kombi albo nie wiadomo co jeszcze.

Kazdy jezdzi czym chce i kazdy lubi co chce. Ja uwielbiam 7er dlatego jestem na tym forum i akceptuje wady swojego samochodu bo zalet ma niewatpliwie wiecej.

Wracajac do tematu uwazam ze jakosc wnetrza w e38 jest bardzo dobra. W a8 z tym samym nalotem przyciski sa powycierane a wnetrze wyglada na bardziej wyeksploatowane.

Do passata nie porownuje bo to profanacja.

W mercu dobre materialy ale klimat merca mi nie pasuje a poza materialami sam wyglad jest dla mnie do bani.

Jutro moge walnac fotke fotela kierowcy w e38 740 mojego dobrego znajomego. Wg ews i lcm ori przekulane 980tys km. Kupil z licznikiem 270tys. Siedzenia sa ori z tego rocznika co auto nie malowane. Nowe nie sa ale wygladaja calkiem ladnie i sa potwierdzeniem ze materialy sa na wysokim poziomie.

Pzdr
    Jesteś pewien, ze ma na pewno 980 tyś? Bo wyskakuje jakiś błąd z takim przebiegiem.Kilka osob miało podobnie-jest to wyjaśnione juz na forum, ale musiałbym poszukać tego tematu.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Jak tam? Ochłonęliście już?