Nie no 3.0d kupiłem jak miała 240 i zrobiłem do ponad 300. 750 chyba miała koło 260.
Twoje wnętrze wygląda spoko. Więc nie wiem skąd te problemy
było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r
Kurde też miałem 2 E38 i to prywatne i nie pamietam aby coś trzeszczało - hmm natomiast w E65 trzeszczy plastik przy kierownicy, ale co ciekawe tylko przy jakieś temperaturze - ogólnie jak zimno :) Też patola w takim aucie, ale cóż XXI wiek :D
W140 zajebista fura, ale brak jej dynamiki jakie ma e38 ;) Czyć że bmw stworzone to zapie...a a merc do zwykłego latania :D
Tzn kazdy ma inne podejście do tego wszystkiego.
Dla mnie e38 nie jest szczytem marzeń i moze dlatego mam takie podejście.
Pisze tutaj o rzeczach z wlasnego doswiadczenia.Ojciec tez ma 750 w gorszym stanie, kupiona za pieniądze niewyobrazalnie niskie dla forumowiczów.Ma przebieg ponad 300tyś i rowniez wystepują te problemy co u mnie tylko w większym stopniu.Zresztą w kazdym e38 jest to samo bo w kazdej są te same materiały.
Staram sie nie czytac postów Adasia i Jakuba..... ;-) Wybacz, ale nie bede wyciągac zadnych wnioskow bo to tylko forum.
nie odpowiedziałeś na moje pytanie.... :-)
Hah, ale problemy, ja też mam trzeszczący podłokietnik,dokładnie pokrywki dwóch schowków, ale tylko jak się oprę o nie. Powodem trzeszczenia jest ich rozbieranie, jak nie rozbierałem nie trzeszczało, po rozebraniu lekko trzeszczy. Ale czy to problem?
Jak poprzednią e38 sprzedawałem to miała 810 tys i nic takiego nie występowało co pisze impex![]()
W takim razie w mojej licznik się juz dawno przekręcił i mam juz w granicach 1mln 200tyś km przebiegu.
Mowa o czymś takim, bezowa wewnętrzna osłona progu-tez widać w kilku miejscach szary plastik.
![]()