Witam co to za czujnik na zdjeciu on jest wkrecany w silnik na imbusa zaraz przy bagnecie
Witam co to za czujnik na zdjeciu on jest wkrecany w silnik na imbusa zaraz przy bagnecie
Czujnik położenia wałka rozrządu.
aha.... czyyyy gdyby był uszkodzony to???? jakie byłyby objawy?
Najczęściej występują problemy z odpaleniem na ciepłym silniku.
aha to raczej nie..... bo mi coś ostatnio dziwnie czasem zgaśnie jak do świateł dojeżdzam albo na zimnym potelepie chwile i tak dzis to wszystko pokolei poczyściłem m.in. świece i ten czujnik. myślałem może że to bedzie on bo ten kabel taki luzny mi się wydawał prawie wkółko można tym czujnikiem kręcić a dostęp do kompa bede miał po niedzieli żeby podejżeć....
Objawy o których wspomniałeś wskazują na ten właśnie czujnik o który pytasz.
Mi np paliła od razu a gasła i telepało na zimnym. Czyszczenie jego nic kompletnie nie pomoże,szkoda nawet czasu. Tylko wymiana.
Krokowiec, przepustnica... Wiele rzeczy może być.
Łukasz to jest to o czym wspominałeś?
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 26-03-2015 o 21:36
ale myślisz że powinno na 100% wywalić błąd tego czujnika na kompie czy niekoniecznie?
krokowy przepustnice też czysciłem nawet świece....
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 26-03-2015 o 21:39
Świece to się wymienia a nie czyści :)
U mnie czujnik był padnięty na samym początku. Na nie dogrzanym silniku podczas jazdy czasem gasła.
A to o czym wspominałem Ci ostatnio ,okazało się że przepustnica jest mocno zasyfiona.
W intercars czujnik kosztuje 120zł i od niego bym właśnie zaczął jak krokowy i przepustnica wyczyszczone. Może odepnij przepływkę i zobacz czy wtedy jest dobrze. Może być też lewe powietrze. Dużo czynników na to ma wpływ ale ja bym zaczął od czujnika.
psikałem takim płynem w dolot nawet po całym kolektorze i wszystko szczelne. odpinam krokowy to kuleje odpinam przepływke to też kuleje więc chyba ok wszystko z tych rzeczy. A może odma sie gdzieś tam przytkała co jest taka opcja?? w sumie kupowałem ori za 160 ale 3 lata temu już....
A ZAPOMNIAŁEM DODAĆ DO TEGO WSZYSTKIEGO ŻE Z SIŁ TAK JAKBY TEŻ OPADŁA.....
Ostatnio edytowane przez lostami1988 ; 26-03-2015 o 21:58