Ja tam żadnych zdjęć nie widzę...
Ja tam żadnych zdjęć nie widzę...
Kurde myślałem ze trochę zdrowsze jest to auto
Muszę przyznać, że również jestem w szoku.
pozdrawiam Bartek
A ja nie nie jestem w szoku, widziałem to auto wiele razy i mechanicznie było na prawdę ok, wizualnie - mega średnio. Wyjdzie szydło z worka jak oko pod dywany wsadzi... Kolega dziury pod rejestracją już zrobił czy tylko przykrył nową ?
Uuu to moj rost nie taki zly , chyba go przeprosze ;-) sporo roboty , ale dla chcacego nic trudnego
No powiem CI kolego ,że sporo masz tej pracy. Pod dywan koniecznie rzuć okiem.
Jeśli progi w takim stanie to podłogi może juz nie byc
Podłoga w 1 miejscu jest uszkodzona ale to przy mocowaniu proga po 2 stronie (niestety tam gdzie wiązka schodzi w dół ) sprawdzane z kanału próbowałem z kawałkiem metalu w ręce wpychać wszędzie na siłę w podłogę ale tak by nie uszkodzić anty korozji i nigdzie nawet niedgrneła , dziury z tyłu pod rejestracją będą łatane przy spawaniu i jeszcze znalazłem małą dziurkę w nadkolu tam gdzie śruba mocująca plastikowej osłony , będę szukał dalej mam jeszcze parę punktów które trzeba sprawdzić bo widziałem w innej bmw od kumpla co ją ma praktycznie całą rozebraną. Ale jak wiecie wszystko w swoim czasie :) 2 prace=mało wolnego czasu a i nie wiadomo czy nie pojadę za granice do roboty to już w ogóle będzie ciężko cokolwiek zrobić.
Ale oczywiście do spawania wybebeszam wnętrze to wyjdzie co trzeba jeszcze zrobić :)
Ostatnio edytowane przez CrOnX94 ; 07-07-2015 o 21:38
U mnie np z kanału nic nie było widać. Niby 100% żywa blacha a pod dywanem dopiero było widać ze jest inaczej