Staram się jak mogę :) dlatego postanowiłem powracać do fabryki, sprężyny - lecą , felgi najprawdopodobniej też .
oto krótka lista co muszę zrobić myślę że w takiej kolejnośći
-znaleść przyczynę dużych wibracji samochodu przy 80 km/h poniżej i powyżej nie występuję (myślę że zbieżność, bo na letnich i zimówkach to samo)
-regulacja gazu (szkoda silnika jak by była zła mieszanka)
-progi, głównie punty podparcia pod
lewarek nic tam już za bardzo nima nawet jedno mocowanie mam w bagażniku(jeżeli ma ktoś chętnie kupie progi, bądź zdrową tam budę . jeżeli chce sprzedać albo zrobić samą wycinkę to może czekać na mnie bo już tam jadę ;p)
-wymiana przewodów hamulcowych
-obadać dokładnie servotronik bo lekko wyje choć stawiam że się męczy na takiej feldze i oponie jak wrócę do orginalej sprężyny choć (kupie tylnie przód był w gratisie) , myślę nowy płyn + zawieszenie i opona seria to bd git. wsumie jest też opcja dobre amorki dorwać więc czekam na opinie choć po wymianie zrobieniu blach szkody by mi było by tylne nadkola pozaginały się na rantach do środka tak jak ma to miejce teraz więc czeka mnie duży dylemat a może tak jakieś 18 bo te są bodajże 19
-w między czasie sam zatrzymam korozje nadkoli, drzwi i wszędzie gdzie zobaczyłem się zabespieczy podkładem reaktywnym po oczyszczeniu miejsc korozji
-uszczelka w misce olejowej oraz z okolic wybieraka automatu i chłodniczki oleju z automatu
Na razie to tyle co udało mi się spamiętać , pewnie coś tam znajdę jeszcze ale o tym będzie na bieżąco
a teraz niech mi ktoś powie jak robić fotorelacje bo dodałem dziś jedno zdjęcie i więcej nie mogę...