Cytat Zamieszczone przez Saillupus Zobacz posta
Auto po dwóch tygodniach stania odpala na dotyk i na zimnym jak to na zimnym może ma 1-2s jakiejś głośniejszej pracy i potem idealna cisza, tylko wentylatory słychać. W gruncie rzeczy oprócz palącego się checka i teraz od jakiegoś czasu wzrostu spalania z autem nic nie jest. Moc jest chyba taka jak powinna bo M5 e39 uciec mi nie może więc chyba spoko. Jeszcze wezmę ją na hamownie sprawdzić na wszelki wypadek.
udało mi się zlikwidować usterkę podobną do twojej....
Mianowicie problemem były zatkane wypalone katy , zakupiłem używki z allegro za 2 tysiaki lecz one okazały się w takiej samej kondycji jak moje więc zaryzykowałem i że tak powiem "wydupcyłem" wnętrze katów zostawiąją puste puszki bo żeby je wymontować trzeba niestety wyciągnąć silnik..
Samochód od razu zaczoł lepiej jezdzic , aby nie było checka zastosowałem na drugich sondach tulejki i jest spoko.

Przyczyną wypalonych katów były najprawdopodobniej uszkodzone cewki i wtryski które już wcześniej wymieniłem, poprzedni własciciel jezdził na wypadających zapłonach gdzie doszlo do uszkodzenia kata.

Szkoda tylko ze dopiero po 3 miesiącach do tego doszedłem co jest przyczyną zamulenia mojego wozu.