Mam wał do krótkiej i przedłużanej wersji, ale nie USA mogę Ci zmierzyć jutro jakie są długości.
Mam wał do krótkiej i przedłużanej wersji, ale nie USA mogę Ci zmierzyć jutro jakie są długości.
Wał do 740iL USA jest ten sam co do Euro 740iL, występują dwie wersje w zalezności od skrzyni montowanej w 740iL Euro / US.
Długość która Cie interesuje to 1761MM wystepuje też 1697MM do 09/1996
Numer wału który podałeś jako swój krosuje się jako europejski, możesz bez stresu kupować wersję europejską nr 26101229328.
Kwestia którą próbuje ci wmówić mechanik to podpora wału, która w zamienniku kosztuje niewielkie pieniądze. Po jej demontażu trzeba ten wał poskładać z głową i wedle sztuki, po znakach i z uwzględnieniem naprężeń, jakie powstaja na przełamaniu.
Wszystko to jest opisane w serwisówce, jeśli ten kto się za to bierze, wcześniej w tym nie grzebał, może przeczytać aby wiedzieć co robi.
Tłumik drgań w wersji automat nie występuje, zużyciu ulega też przegub końcowy i krzyżaki, jednak objawy wskazują na podporę.
Czarne e32 w benzynie!
Jeszcze jak by wał był totalny szrot i nie można by było kupić to można dać do profesjonalnego zakładu co robia wały.Tną,przerabiają długości i wyważają.Ja kiedyś robiłem w E34 jak przerabiałem 540 na manual.W latach 90 było mało częszci z używki i właśnie taki wał przerabiałem w Warszawie na dzielnicy Włochy.Regenerowałem też do jakiejś ciężarówki i nie ma problemu po takich zabiegach.Pytanie czy to konieczne....
witam
dorwałem wał do US , ten dłuższy nr części 1 229 328 , wał już nie stuka ale nadal występują drgania w przedziale 1500 obr,
drgania występują tylko w trybie automatycznym "D" jeśli , jestem w trybie manual na biegu 2 ,3 lub 4 drgań nie ma , nie mam pojęcia co to może być
polecacie jakiegoś mechanika woj pomorskie ?
a sprawdziłeś w ogóle tą podporę wału, czy wleciał nowy na rozwalonej podporze? :D
Proponuję sprawdzić podporę a jeśli jest dobra to dać wał do wyważenia...może już ktoś go rozłączał i źle złożył...a co do Twojego mechanika to nie będę się wypowiadał...a dlaczego?...Dlatego,że jestem chrześcijaninem :) i pewnych słów wypowiadać nie powinienem...Pozdrawiam.
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
wał wymieniony , jest o niebo lepiej , ale i tak na 1.5 obrotów szarpie lekko ... może trzeba go wyważyć