z i bez przepływki?
z i bez przepływki?
z podlaczona przeplywka dziala, a z odlaczona nie dziala, nawet nie ma wolnych obrortow
To moje m30 jest dziwne , po parę nastu próbach odpalenia i zgaśnięciach zaczyna łapać , oczywiście nie jak ze sprawną przepływką , ale jak się go pare razy delikatnie powprowadza na obroty , to nawet od biedy można zjechać autem przykładowo do warsztatu.
Troche to trwalo ale dzis mialem chwile na to , wynik 2,4 - 2,7L/h na cieplym , jutro sprawdze na zimnym z rana , niestety tylko ladowanie slabe , waha sie miedzy 13,80 a 14,01 , zastanawia minie co daje sygnaly do obc o odczytach i na ile to prawdziwe , bo mialem male obc i zmienialem na pelne
troszkę podobno zaniża ale zwykły miernik i sprawdzisz bez niczego:)
No wlasnie na mierniku mialem jakies 14,12-14,20 , zastanawia mnie czy takie wahanie jest poprawne ale to nie temat od tego ;-)
wymiana czujników na termostacie nie pomogła , nadal jest to samo po odpaleniu , ale czujniki już wyglądały bardzo słabo...
A wracają do tematu :)
Zmieniłem przepływomierz, który również na zimmym pokazuje 10l/h.
Dzisiaj natomiast na zewnątrz jest 20 stopni, odpaliłem samochód po 3 dniach postoju, a na komputerze 6l/h. Dużo równiejsza praca na zimnym.
Czy to może być jakaś poszlaka co do temperatury ?
Jutro z rana sprawdzę po nocy jeżeli będzie ciepło
Jutro sprawdze u mnie na zimnym , wczesnie rano bo oczywiscie zapomnialem ;-)