Mo¿e kto¶ co¶ wie o tym egzemplarzu?
http://otomoto.pl/bmw-740-d-nawi-16-...C35661525.html
Pozdrawiam
Mo¿e kto¶ co¶ wie o tym egzemplarzu?
http://otomoto.pl/bmw-740-d-nawi-16-...C35661525.html
Pozdrawiam
Do Bolca mam 30km, mia³em E65 740d wiêc co nieco siê znam. Jak chcesz mogê w który¶ dzieñ podlecieæ i obejrzeæ :)
By³oby super mi³e z Twojej strony, ale nie chcia³bym naci±gaæ. Nie mam ci¶nienia na zakup, po prostu rozwa¿am 3 samochód w rodzinie. Jednak, je¿eli tak± akcjê traktujesz hobbystycznie i dla BMfanu (ja bym tak zrobi³ w okolicach Wwy) to chêtnie, albowiem aktualnie jest to jedyna sztuka na Allegro jak± biorê pod uwagê (740d, czarna/czarna, bezwypad, zadbana, MK4, takie siedzenia, szyber no i to co wywnioskowa³em z rozmowy z oferentem). Nawiasem mówi±c w ca³ej Europie s± aktualnie jeszcze mo¿e 2, 3 interesuj±ce mnie sztuki, wiêc mega poda¿y nie ma. Napisz jak mia³bym siê odwdziêczyæ![]()
Foto zrobione obok warsztatu mpowera od nas z forum. Na pewno zna to auto.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
Proszê o kontakt ze mn± .!
Dziêki popytam
Cena sroga, chocia¿ je¿eli skrzynia po remoncie to mo¿e warto, ale tak czy inaczej trzeba sprawdziæ:
- wtryski
- turbiny
- przep³ywki
- czujniki ci¶nienia
- orurowanie turbo intercooler itd.
Je¿eli mówi ¿e nic nie robi³ bo wszystko dzia³a ok, to znaczy ¿e w przeci±gu roku ty bêdziesz musia³ co¶ z tego robiæ wiêæ warto mieæ dodatkowe 5-10k z³ w zanadrzu
Pozdrawiam
Dziêki, tak te¿ ewentualnie zamierzam.
Czy cena sroga? Znam sro¿sze, np.
http://www.autoscout24.pl/Details.as...000000&asrc=st
Go¶ciu dodatkowo twierdzi ¿e jego 740:
nie ma grama rdzy
lakier w 30 punktach nie grubiej ni¿ 160
total bezwypadek
jest gotów spotkaæ siê we Wroc³awiu w Stando ¿eby to wszystko i inne zweryfikowaæ...
Ale ja mimo to nie napali³em siê maksymalnie a swoj± drog± wiem ¿e kupuj±c tak±, nawet idealn± wersjê, trzeba doliczyæ minimum 5 tys.
A jak Ci siê swoj± drog± u¿ytkuje 740d, nie wola³by¶ (gdyby cofn±æ czas) mieæ np 735 albo 740i ?
Pozdrawiam
Nie koniecznie musi siê sypn±æ na 5 lub 10 tysiêcy. 740d nie jest takie straszne jak je maluj± :)
Ja mia³em 740d i te¿ przy silniku nic nie robi³em - sprzeda³em to mia³a 270ty¶ i chodzi³± super. Zawiecho, hamulece itd itp to tak, ale najwa¿niejsze rzeczy jak w/w silnik czy skrzynia to ekstra.
Mi siê u¿ytkowa³o mi³o 740d ale przy obecnej cenie gazu nie pcha³bym siê w ¿adnego diesla, mia³em te¿ 740i - byla szybsza i lepiej brzmia³a.
Co to znaczy ¿e nie trzeba 5 czy 10k ?
Jak sprawdzisz wszystko co wypisa³em i bêdzie ok to bardzo dobrze, jak nie to powiedzcie mi ile kosztuj± :
- dwie nowe turbiny ? s± tak zrobione ¿e zazwyczaj pada jedna za drug± niestety ( i jak je wymieniæ bez tachania silnika? )
- 8 nowych wtrysków boscha
- dwie nowe przep³ywki
- regulator cisnienia
takie przyk³adowe rzeczy, konkretnie, PLN link czy cos...
Ja mia³em i przerabia³em to wiec piszê na podstawie do¶wiadczenia, nie opinia w stylu "mia³em by³o super nic sie nie psu³o" bo takie opinie s± nic nie warte.