Ja uzywam zestawy Gliptone moge polecić jak dla mnie super zestaw w pierwszej kolejnosci bardzo dobre odkurzanie skóry pozniej bierzesz sobie pedzelek rozprowadzasz na skóre i szczotka czyścisz. Ja po tym zabiegu , zbieram ten syf wilgną-Nie mokrą ( nie mozna woda myć skóry) sciereczką pozniej mleczko i jest kozak :) przyjemnie , zapach jest mocny przez pierwszy dzien pozniej wszystko w normie.
Tylko colourlouck..odżywki innych firm ewentualnie do zapachu.
Jak zwykle zdania podzielone :-) chyba pozostaje wypróbować najpierw jeden środek a potem drugi
Mam zestaw Gliptona - gt 11 i gt 12 i o ile Conditioner kupię ponownie, to Cleanera już nie. Tak jak pisano wyżej - zużywasz go bardzo dużo (jest w formie żelu), a pienienie na niskim poziomie. Próbowałem różnie, nakładałem dłońmi, szczotką, pędzelkiem (pędzelek okazał się najlepszy), później szczotkowanie. Kilka razy i pianka znika; nakładasz ponownie - strasznie czasochłonne. Conditioner jest fajny. Skóra pozostaje matowa i bardzo przyjemna oraz miękka w dotyku. Zapach? Co kto lubi, faktycznie przez pierwszy dzień jest bardzo intensywny, później nieco stonowany. Miałem pasażerów których drażnił, mówili, że bardzo chemiczny :P Mnie się podoba, ale po lekkim wietrzeniu wnętrza.
Słowem - Conditioner gt 11 polecam, natomiast Cleaner wybrałbym inny.
W lecie z ciekawości kupiłem i zastosowałem Tenzi detailer czysta skóra oraz Tenzi skóra impregnacja. Wcześniej stosowałem zestaw Gliptone. O ile po cleanerze Gliptone miałem czystą szmatkę (myślałem że skóry są czyste), to po użyciu Tenzi ściągnąłem jeszcze trochę brudu. Wosk Tenzi jest bezzapachowy i ten z Gliptone wg mnie ma super zapach.
Co do cleanera z Gliptone, to jeszcze dodam, że bardzo łatwo nim przemoczyć skórę.
Ja zawsze nakładam małymi kawałkami na skórę , jeszcze nie przemoczyłem. Fakt ze konsystencja żelu jest ciężka do rozprowadzania dlatego pędzelek jest do tego najlepszy.
Ostatnio edytowane przez krzysiek89 ; 05-04-2018 o 09:02