Poka¿ wyniki od 1 do 9 z 9

W±tek: Lu¼ne ko³o pompy wody.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Stargard

Post Lu¼ne ko³o pompy wody.

Cze¶æ.
    Dzi¶ odkry³em ¿e lata ko³o przy pompie wody -> link do filmiku https://www.youtube.com/watch?v=JD3csGk31Es
    Czy da rade to jako¶ dokrêciæ? Czy konieczna bêdzie wymiana? Je¶li wymiana to jaki producent skf dolz a mo¿e co¶ innego?

Czy mo¿e byæ to spowodowane za mocnym naci±gniêciem paska klinowego? pasek naci±ga³em po kawa³eczku do momentu a¿ po uruchomieniu silnika nic nie piszcza³o jak piszcza³ to naci±ga³em jeszcze odrobinê.
    Ostatnio edytowane przez Seba665 ; 12-03-2015 o 17:34

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Co tam naci±ga³e¶, jak napinacz jest automatyczny? Pompa wody do wymiany, szukaj z metalowym wirnikiem, jeden potencjalny k³opot z g³owy.
    pozdrawiam Bartek

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Pompa wody do wymiany, skf moze byc.
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Stargard

Czy skf ma metalowy wirnik? Nie znam siê na tym. Który producent produkuje pompy z metalowym wirnikiem?

Kiedy¶ naci±ga³em pasek aby nie lata³ lu¼no( po wymianie). Jak to jest z tym automatycznym napinaniem paska tzn ze pasek nie mo¿e byæ za lu¼ny lub za bardzo napiêty? jak co¶ tam ¼le poustawia³em to pasek piszczal przy dodawaniu szybko gazu, podciagnelem i przestal. Mys³a³em ze co¶ za mocno da³em i teraz po roku od wymiany ta pompa siê zepsu³a.

Czyta³em gdzie¶ze przy wymianie pompy wody konieczny jest demontaz tego du¿ego ko³a pasowego. Czy to prawda? Je¶li tak to jak je odkrêciæ co bedzie mi potrzebne?
    Ostatnio edytowane przez Seba665 ; 12-03-2015 o 19:22

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2013
    BMW
    E38 M60B40 Manual
    Sk±d
    Mielec
    Ja kupi³em ju¿ pare pomp skf-a i wszystkie ma³y metalowy wirnik.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Stargard
    Wzi±³em hepu mam nadzieje ¿e te¿ da rade. Czy warto przy wymianie pompy wymieniæ te¿ termostat?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BsijZabsij
    Do³±czy³
    Sep 2013
    BMW
    E38 728i manual, ex e34 525tds
    Sk±d
    Mazury
    Warto. Groszowe sprawy kosztuje, a bêdziesz mia³ go na wierzchu ;) Ja kupowa³em bodaj¿e ruville i te¿ metalowy mia³a.
    Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
    Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Sk±d
    Warszawa
    Tylko nie jezdzij tym autem ,....mi kiedy¶ zatarla siê podczas jazdy, zerwa³o pasek,silnik zgas³, straci³em wspomaganie kierownicy i hamulca, a na szybê buchnela woda ¿e ma³o co widzia³em....

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    e38 730dA(by³o) e65 730d (jest)
    Sk±d
    Koszalin
    mi sie w 730d orwala wiskoza i kolo od pompy wody i zniszczylo wszystko ;D chlodnice weze oslony wszystko lepiej wymienic to ;]

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •