Pokaż wyniki od 1 do 10 z 108

Wątek: 728i Przesiadka z E39 530d Touring

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    -
    Nie pisałem nic o 8.5 l lpg (co imo też jest bzdurą), ale przenigdy nie uwierzę,że e38 w automacie pali w mieście takim jak wwa w godzinach szczytu marne 14 litrów.eot

Zaawansowany Użytkownik Awatar BsijZabsij
    BMW
    E38 728i manual, ex e34 525tds
    Cytat Zamieszczone przez red Zobacz posta
    Nie pisałem nic o 8.5 l lpg (co imo też jest bzdurą), ale przenigdy nie uwierzę,że e38 w automacie pali w mieście takim jak wwa w godzinach szczytu marne 14 litrów.eot
    Wiem, ze ciężko się do tego zmusić, ale czy jechałeś kiedyś za tirem ze stałą prędkością bez wyprzedzania czegokolwiek ? To się przekonasz, że te 8,5L jest realne przy emeryckiej jeździe :) Wracałem tak z Francji, musiałem jechać powoli bo miałem do wymiany tuleje tylnej belki i górne tylne wahacze. I średnie spalanie na tej trasie wyszło mi 8,5 L LPG/100 km :)

Cytat Zamieszczone przez melomaster Zobacz posta
    W zupel osci sie zgodze choc ponizej 9.5lpg nie udalo mi sie nigdy. Jak masz 14-16 w krakowie to tak w miare logicznie.
    A Srednio???
    Dokladnie TAK! 12lpg. Srednio jak sie pokrece po miescie troche autostrady i londowki to mam 12lpg/100km!

wytaptane z galaxy note 4
    Miałem na myśli "średnio w mieście" skoro u Ciebie "max w mieście" to 14 :) I o spalaniu 328i też mówiłem o mieście.

Cytat Zamieszczone przez neo386 Zobacz posta
    bsijzabsij , ty jesteś z krakowa? w awatarze pisze mazury ale pisałeś ile ci po krk pali ;-)
    Pochodzę z mazur, ale sporo lat mieszkałem w krakowie i kilka miesięcy w roku tam spędzam, zależy gdzie mam zlecenia :) żonę mam też krakowiankę :) I sporo rodziny w Rabce, Osielcu i Rabie wyżnej a propos Twoich stron...
    Bo niby o jakim spalaniu PO MIEŚCIE mam mówić na mazurach? Jak tu miast nie ma :D

Cytat Zamieszczone przez pokolacji Zobacz posta
    M62 bez vanosa srednio 16.7l pb to aktualne spalanie u mnie.
    25l pala mi ciagniki siodlowe 500koni w automacie z pusta naczepa.
    16.7l pb = 19,5-20 LPG :) Jak najbardziej normalne przy tym silniku.

(sory za nieedytowanie tylko post pod postem...)

​Edytuj posty!
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 24-06-2015 o 13:30
    Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
    Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 728i
    Blog
    1

Cytat Zamieszczone przez BsijZabsij Zobacz posta

Pochodzę z mazur, ale sporo lat mieszkałem w krakowie i kilka miesięcy w roku tam spędzam, zależy gdzie mam zlecenia :) żonę mam też krakowiankę :) I sporo rodziny w Rabce, Osielcu i Rabie wyżnej a propos Twoich stron...
    Bo niby o jakim spalaniu PO MIEŚCIE mam mówić na mazurach? Jak tu miast nie ma :D
    jak bedziesz kiedyś w rejonach rabki to daj znac , chetnie bym porównał swoje 2.8 z innym ;-)