Nie pisałem nic o 8.5 l lpg (co imo też jest bzdurą), ale przenigdy nie uwierzę,że e38 w automacie pali w mieście takim jak wwa w godzinach szczytu marne 14 litrów.eot
Nie pisałem nic o 8.5 l lpg (co imo też jest bzdurą), ale przenigdy nie uwierzę,że e38 w automacie pali w mieście takim jak wwa w godzinach szczytu marne 14 litrów.eot
Wiem, ze ciężko się do tego zmusić, ale czy jechałeś kiedyś za tirem ze stałą prędkością bez wyprzedzania czegokolwiek ? To się przekonasz, że te 8,5L jest realne przy emeryckiej jeździe :) Wracałem tak z Francji, musiałem jechać powoli bo miałem do wymiany tuleje tylnej belki i górne tylne wahacze. I średnie spalanie na tej trasie wyszło mi 8,5 L LPG/100 km :)
Miałem na myśli "średnio w mieście" skoro u Ciebie "max w mieście" to 14 :) I o spalaniu 328i też mówiłem o mieście.
Pochodzę z mazur, ale sporo lat mieszkałem w krakowie i kilka miesięcy w roku tam spędzam, zależy gdzie mam zlecenia :) żonę mam też krakowiankę :) I sporo rodziny w Rabce, Osielcu i Rabie wyżnej a propos Twoich stron...
Bo niby o jakim spalaniu PO MIEŚCIE mam mówić na mazurach? Jak tu miast nie ma :D
16.7l pb = 19,5-20 LPG :) Jak najbardziej normalne przy tym silniku.
(sory za nieedytowanie tylko post pod postem...)
Edytuj posty!
Ostatnio edytowane przez Anatol ; 24-06-2015 o 13:30
Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151