Pokaż wyniki od 1 do 10 z 108

Wątek: 728i Przesiadka z E39 530d Touring

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E30, E38
    Nie mam porównania z dieslem ale jeżeli chodzi o samo 728iA to nie przesadzajcie że strach wyprzedzać itp. bo jeżeli tak by było to co mają powiedzieć handlowcy w fabiach który okupują lewy pas :)

Auto rzeczywiście rakietą nie jest, ale odpycha się żwawo jak na te gabaryty, na palenie opon ze świateł nie ma raczej co liczyć ale automat z ASC+T który ja mam raczej nie pozwala na takie ekscesy. Niemniej umówmy się - jest zadowalająco, auto nie sprawia wrażenia ociężałego, nie męczy się każdym ruchem a wyprzedzanie przy ok 100 kmh jest jak najbardziej możliwe.
    Oczywiście mocy nigdy dość, ale jak ktoś nie wysiada z V8 i jeździ "normalnie" to myslę że ten silnik wystarcza.

Należało by się tylko zastanowić nad skrzynią o której nie wspominasz. Większość e38 to jednak automaty i jeżeli dotychczas jeździłeś manualem to ten automat może czasem irytować. Ja mam Steptronica i zdarza mu się jakaś sekunda zawahania i zastanowienia który to miałby być bieg.
    Niemniej to też jest kwestia przyzwyczajenia i umiejętnego używania, wystarczy przejść w tryb manual, stuknąć bieg niżej i już można się spokojnie zbierać do wyprzedzania mając wyjściowo 4 tys obrotów.

Nad plusami automatu rozwodził się nie będę bo każdy zna :)

Ja mam najlepsze porównanie do e39 528 manual i 5er jest wyraźnie żwawsze, ale może wypowie się ktoś kto objeżdżał 728 w automacie i manualu.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    S-Max 2,5T PoWeR
    Dzięki za info,
    Obecnie użytkuję auto w automacie, i nie mam zamiaru przesiadać się na manuala, żona tym bardziej... a wierzcie lub nie, czasami daję jej samochód...wlaściwie to nieźle sobie radzi nawet.

Jeżdżąc obecną e39 530dA TOURING po jakimś tam chipie to uważam że mam odrzutowiec... pewnie dlatego że nie częśto mam okazję czymś szybszym polatać.

To auto ma być do jazdy na codzień, jak już pisałem, 80% miasto.
    Więc myślę że od przypadku, pożyczę od teścia SCENICA 1.6 polatam tydzień, i jak wsiądę do siódemeczki 728i to też będę zadowolony... tak myślę...
    czy się tylko oszukuję ?;)