Cze¶æ.
Próbujê kupiæ BMW e65 z roku 2004. Po obejrzeniu szeregu aukcji zaczynam siê zastanawiaæ czy pieni±dze, które chcia³bym przeznaczyæ na ten samochód s± wystarczaj±ce.
Czy do 40 tysiêcy z³ da siê kupiæ e65 04 które:
1) Jest w dobrym stanie. Nie mam na my¶li s³ynnego "100% bezwypadkowe". Trudno siê spodziewaæ, ¿e samochody z przebiegami 300k + bêd± bezwypadkowe. Chodzi o to, by samochód nie mia³ od³a¿±cego na centymetr zderzaka lub maski, tylko jego usterki by³y naprawiane na bie¿±co i nie u mechanika "Janusza", który maluje sprayem z castoramy.
2) Posiada klimatyzowane/podgrzewane fotele i klime dwu strefow± - wiem, ¿e e65 ma kosmiczne opcje wyposa¿enia i taki "golas" to wg. Was nic ciekawego, ale mi w zupe³no¶ci taka opcja wystarcza - z reszt± sam nie wiem czy 40k to wystarczaj±co choæby na te opcje.
3) Silnik najlepiej 3.0d. Nie chodzi tutaj nawet o spalanie, bo sam mam w tym momencie smoka(nie t± 520d :P), tylko zosta³em skutecznie nastraszony s³ynn± rurk±. Chcia³bym mieæ jednostkê mo¿liwe najmniej awaryjn±, a z tego co s³ysza³em 3.0d w tym modelu w³a¶nie tak± jest. Wiadomo, ¿e nie s± to wra¿enia z 4.5 benzyny, ale samochód bêdzie wykorzystywany do jazdy miejskiej - gdzie du¿a moc nie ma ¿adnego znaczenia. Nie chcê z kolejnym samochodem prze¿ywaæ wymiany ca³ego silnika, do dzi¶ mi siê*to ¶ni po nocach.
4) Najchêtniej wybra³bym samochód ze skór± be¿ow±. Nie wiem czy ma to jakikolwiek wp³yw na cenê auta
5) Nie bêdzie wymaga³ wy³o¿enia 10 tysiêcy na dzieñ dobry.
Wiem, ¿e temat mo¿e wydawaæ siê ¶mieszny. Moje wymagania mog± byæ nierealne i zakup takiego samochodu w tej cenie nie jest mo¿liwy. Dlatego tutaj za³o¿y³em konto i rozpytuje jakie mam mo¿liwo¶ci.