Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 93

W±tek: Czy mo¿na kupiæ e65 04r do 40 000 z³?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2015
    BMW
    //
    Sk±d
    Polska

Post Czy mo¿na kupiæ e65 04r do 40 000 z³?

Cze¶æ.

Próbujê kupiæ BMW e65 z roku 2004. Po obejrzeniu szeregu aukcji zaczynam siê zastanawiaæ czy pieni±dze, które chcia³bym przeznaczyæ na ten samochód s± wystarczaj±ce.

Czy do 40 tysiêcy z³ da siê kupiæ e65 04 które:

1) Jest w dobrym stanie. Nie mam na my¶li s³ynnego "100% bezwypadkowe". Trudno siê spodziewaæ, ¿e samochody z przebiegami 300k + bêd± bezwypadkowe. Chodzi o to, by samochód nie mia³ od³a¿±cego na centymetr zderzaka lub maski, tylko jego usterki by³y naprawiane na bie¿±co i nie u mechanika "Janusza", który maluje sprayem z castoramy.

2) Posiada klimatyzowane/podgrzewane fotele i klime dwu strefow± - wiem, ¿e e65 ma kosmiczne opcje wyposa¿enia i taki "golas" to wg. Was nic ciekawego, ale mi w zupe³no¶ci taka opcja wystarcza - z reszt± sam nie wiem czy 40k to wystarczaj±co choæby na te opcje.

3) Silnik najlepiej 3.0d. Nie chodzi tutaj nawet o spalanie, bo sam mam w tym momencie smoka(nie t± 520d :P), tylko zosta³em skutecznie nastraszony s³ynn± rurk±. Chcia³bym mieæ jednostkê mo¿liwe najmniej awaryjn±, a z tego co s³ysza³em 3.0d w tym modelu w³a¶nie tak± jest. Wiadomo, ¿e nie s± to wra¿enia z 4.5 benzyny, ale samochód bêdzie wykorzystywany do jazdy miejskiej - gdzie du¿a moc nie ma ¿adnego znaczenia. Nie chcê z kolejnym samochodem prze¿ywaæ wymiany ca³ego silnika, do dzi¶ mi siê*to ¶ni po nocach.

4) Najchêtniej wybra³bym samochód ze skór± be¿ow±. Nie wiem czy ma to jakikolwiek wp³yw na cenê auta

5) Nie bêdzie wymaga³ wy³o¿enia 10 tysiêcy na dzieñ dobry.

Wiem, ¿e temat mo¿e wydawaæ siê ¶mieszny. Moje wymagania mog± byæ nierealne i zakup takiego samochodu w tej cenie nie jest mo¿liwy. Dlatego tutaj za³o¿y³em konto i rozpytuje jakie mam mo¿liwo¶ci.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    E65 3.0 D
    Sk±d
    Szczecin

1/ Dobrze ,¿e wiesz ,¿e nie kupisz auta z przebiegiem 100ty¶ z tego roku/ Nie rozumiem czemu nie chcesz poszukaæ auta poliftowego . Lepiej do³o¿yc a mieæ ¶wiadomo¶æ ,¿e nie je¼dzi sie konkurencj± Multipli w kategori uroda
    2/ Z tego co wiem wszystkie maja klimte 2 strefow± / Jak s³ysze temat z fotelami to mnie skrêca , g³upia zachcianka ludzi z kompleksami ,którzy lubi± mieæ wiêcej rzeczy zbêdnych , które siê bêd± pó¼niej psuæ
    3/ Mam akurat 3,0 D w silniku nie robilem przez 3 lata absolutnie nic , oleju bierze 0 , a pali 13-15 w miescie i 6,5-7,5 w trasie przy 120km/h ( nie sluchaj ludzi co pisz± ,¿e maja ten silnik i po Warszawie czy Wroc³awiu im pali w mie¶cie 8,5-9l bo to a¿ smiech ogarnia). Co do wrazen z jazdy to ide o zak³ad ,¿e moje 3 litry wysadz± z siedzenia 4,5 benzyne. Auto ma potêzny moment obrotowy + turbina + chip = ¿adna benzyna ponizej 5l nie ma co stawaæ.
    4/Z tego co wiem to jakie¶ 80% aut by³o z be¿em w ¶rodku wiêc nie powiniene¶ mieæ problemu
    5/Ciesz sie jak po zakupie tylko 10 ty¶ wydasz , bo nikt przy zdrowych zmyslach nie pozbywa sie takiego auta jak wszystko dzia³a . G³wna przyczyna sprzedazy sa padaj±ce skrzynie i koszt ich naprawy
    Ostatnio edytowane przez Riki ; 11-03-2015 o 04:08

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2014
    BMW
    e65 730d
    Sk±d
    UK
    Co do foteli to nie rozumiem co ty wogule piszesz wentylacja jest warta nawet ¿eby dop³aciæ ¿eby ja mieæ a co ma siê tam zepsuæ kompresorek pod fotelem? A nawet jak ju¿ padnie to fotele bez sterowników tylko z modu³ami pewnie za mniej ni¿ 1500zl kupisz w super stanie.
    A co do samego zakupu poszukaj kogos z ista albo inpa i.niech ci dok³adnie auto przetestuje wiem ¿e wszystkiego nie znajdzie ale podstawowe rzeczy a co do skrzyni to ju¿ podczas jazdy testowej wyjdzie czy p³ynnie zmienia biegi i nie szarpie podczas redukcji.
    Nie ¿a³ujê parê z³otych na pozadne sprawdzenie auta przed kupnem bo e65 z problemami pogr±¿y ciê finansowo.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    740iA e-32
    Sk±d
    Rawicz Wlkp
    Blog
    1
    tym tekstem, ¿ z racji chipa i turbiny ¿adna benzyna poni¿ej 5 litrów nie ma co stawac to mnie rozjeba³e¶ le¿e i kwiczê hahahahaha

mysle, ¿e skoro nie szukasz przebajerzonego ponad miare auta ( z czego 90% funkcji sie potem i tak nie u¿ywa ) to masz szanse w tej kasie o cos rozs±dnego ale i tak nie ma regu³y niestety z tym, czy pierwszy serwis wyjdzie 2 tysi±ce czy 10 zadbane auta tez potrafi± siê zepsuæ niestety

Vip Vip Awatar damned1
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    520i, 118i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Co do rurki, to nie ma siê czego baæ. W dziale "Sprzedam" znajdziesz zestaw naprawczy. Przy wymianie wszystkich wymienionych czê¶ci i wspomnianej rurki, z robocizn± powiniene¶ zmie¶ciæ siê poni¿ej 2k. Je¿eli udowodnisz sprzedaj±cemu, ¿e rura cieknie, to od razu urywasz tak± kasê z ceny. Wiêkszy strach jest z uszczelniaczami, bo jak to Sebek gdzie¶ napisa³, mo¿na tak zrobiæ, ¿e przy sprzeda¿y nie bêdzie ¿adnych objawów ;)

@Riki: jak pali Ci tyle w mie¶cie, to albo masz co¶ nie halo, albo go ostro butujesz, a od tego to ka¿de auto wsiorbie wiêcej paliwa. My¶lê, ¿e 3.0D spokojnie mie¶ci siê 10l w mie¶cie. Ja swoim robi±c miejski eco-drivig wychodzê 15-16l/100km w mie¶cie liczone mniej/wiêcej z tankowañ. Warunek, nie ³adowaæ siê w korki w centrum, bo wtedy to chyba 18l/100km by³oby ma³o ;)

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City

Cytat Zamieszczone przez Riki Zobacz posta
    1/ Dobrze ,¿e wiesz ,¿e nie kupisz auta z przebiegiem 100ty¶ z tego roku/ Nie rozumiem czemu nie chcesz poszukaæ auta poliftowego . Lepiej do³o¿yc a mieæ ¶wiadomo¶æ ,¿e nie je¼dzi sie konkurencj± Multipli w kategori uroda
    Oj Riki Riki

ja wiem ¿e Tobie siê to w czaszce nie mie¶ci, ale s± osoby którym zwyczajnie nie podoba siê polift i chc± w³a¶nie przedlifta :)
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Vip Vip Awatar dealer25
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e66 750Li
    Sk±d
    Wa³cz

Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    Oj Riki Riki

ja wiem ¿e Tobie siê to w czaszce nie mie¶ci, ale s± osoby którym zwyczajnie nie podoba siê polift i chc± w³a¶nie przedlifta :)
    ja tez nie kupi³bym polifta bo poprostu mi sie nie podoba

Cytat Zamieszczone przez Riki Zobacz posta
    1/ Co do wrazen z jazdy to ide o zak³ad ,¿e moje 3 litry wysadz± z siedzenia 4,5 benzyne. Auto ma potêzny moment obrotowy + turbina + chip = ¿adna benzyna ponizej 5l nie ma co stawaæ.
    hahahaha powiniene¶ pisaæ bajki dla dzieci ;)
    Ostatnio edytowane przez dealer25 ; 11-03-2015 o 10:27

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    740iA e-32
    Sk±d
    Rawicz Wlkp
    Blog
    1
    dok³adnie nastepny wyznawca niutonometra wielkiego

Vip Vip Awatar damned1
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    520i, 118i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Dwa fakty:
    1) 730d ma taki sam moment co 745i
    2) Prawd± jednak jest, ¿e moc zale¿y od "Niutonometra wielkiego" i prêdko¶ci obrotowej silnika, st±d np. diesle maj± teraz ca³kiem poka¼ne moce, pomimo niskiego zakresu obrotów, bo maj± znacznie wiêkszy moment obrotowy od benzyniaków. Tu jest to ³adnie opisane: http://www.magazyn-motoryzacyjny.pl/moc.html

EDIT:
    Dobra, sprawdzi³em 730d ma wy¿szy moment.
    Ostatnio edytowane przez damned1 ; 11-03-2015 o 12:43

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    740iA e-32
    Sk±d
    Rawicz Wlkp
    Blog
    1
    ma wiêkszy moment na silniku panie kolego a liczy sie ten na ko³ach

liczy sie moment razy obroty potem licz± siê prze³o¿enia skrzyni biegów opony itp itd na osi±gi ma wp³yw masa rzeczy

da siê zrobiæ 730d szybsze od 745 bo przecie¿ wszystko sie da ale nie samym turbo i chipem bez jajc

ile masz tam mocy z 270-280km?? mo¿e 300?? a 745 zdrowe ma 330 i po zawodach kolego stawiam, ¿e po tym sowim chipie mia³bys problem mnie przerobiæ a je¿d¿ê na poziomie 745i w³asnie

tu masz mniej wiêcej porównanie osi±gów 745vs730d w serii zobacz jak wiele jest do odrobienia

http://www.zeperfs.com/duel106-1297.htm

Podobne w±tki

1. [zawieszenie] Gdzie mo¿na kupiæ rozpórkê do e32 V8 lub V12 ?
    Przez Sebek w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 21-08-2014, 00:09
  2. Czy warto? 735I 150.000 + Ks.Serwisowa NIEMCY
    Przez witaut w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 24
    Ostatni post / autor: 23-11-2012, 14:28
  3. Nie ka¿d± kobietê mo¿na kupiæ :)
    Przez Marecki7er w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 20-01-2012, 23:52
  4. [pozostale] Czy mo¿na za³ozyæ do e65 stroboskopy pod nerki?
    Przez Risorius w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 10-11-2011, 16:36
  5. [19] muszê kupiæ 2 opony tylko nie wiem czy na przód czy na
    Przez Wiktor w dziale Felgi, opony, itp.
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 19-10-2008, 12:23

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •