http://allegro.pl/polerowanie-wibrac...082680118.html ale widziałem oferty od 200zł muszę poszukać
http://allegro.pl/polerowanie-wibrac...082680118.html ale widziałem oferty od 200zł muszę poszukać
Starszy nie znaczy bardziej doświadczony lub mający pojęcie...
Polerowanych rantów się nie maluje. Jeśli miałeś kiedykolwiek do czynienia z polerowanymi kołami, albo masz chociaż elementarne pojęcie o malowaniu czegokolwiek i jakąkolwiek farbą to odpowiedź powinna być Ci znana, lub po tych moich wskazówkach, powinna Ci ona w głowie zakiełkować. Jeśli tak nie jest, to ja się strzępić nie zamierzam ;)
Miałem kiedyś polerowane felgi w Porsche BBS-y i nie były niczym malowane :)
Powiem ci chłopcze że czepialski jesteś.Napisalem źe mialem polerowane felgi i uważam że bez zabezpieczenia ich lakierem trzeba bardzo dbać o nie i polerować co 3 tygodnie pastą.A fabrycznie nowe mają powłoke lakieru jakiegoś tam.Mało tego to zadzwoniłem do tego gościa z linku z alegro żeby ci udowodnić że lakieruje sie.Efekt 20% słabszy ale dużo bezpieczniejszy.Jak ktoś chce sie bawić w polerki co pare tygodni to prosze,jego wybór.Więc dlaczego sie nie maluje mądralo polerowanuch elementów.???? Oświeć mnie znowu bo zajady mi sie robią.Gość z alegro robi felgi i maluje 50% polerek.Ale ty dalej że sie nie maluje :D
MOD EDIT:
jaro5
Jeszcze jeden post zaczepny do kogokolwiek z Forumowiczów poskutkuje odpoczynkiem na tyle długim że do tych co teraz mówisz "chłopcze" będziesz mógł mówic per "dziadku"
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Bezi ; 10-03-2015 o 07:46
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
żeby był 20% lepszy efekt, sam sobie odpowiedziałeś :P Sebek pisał, że chce mieć lustro a przy lakierze nie ma takiej możliwości.
Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...
Martynka wszystko sie zgadza.Naj efekt jest bez lakieru,wiadomo.Ale można nałozyć powłoke wbrew opini wyjadacza tego forum.To są felgi i na nich sie jedzie a nie tylko poleruje i ogląda.
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
Spokojnie Panowie
Nie będę niczym felg po polerowaniu zabezpieczał - felgi idą do projektu który nie będzie się poruszał na codzien.
Dzwoniłem dziś do Authentic Cars i za wypolerowanie rantów w 2 częściowych 20tkach wołają 400 - 500 zl.
Termin realizacji to około 2 miesiące.
Polerkę wibracyjna proponują raczej do jednoczęściowych felg.
Do 2 częściowych BBSow 20 cali zalecali by ranty tradycyjnie + rotory wibracyjnie - koszt 2500 zl.
Dowiedziałem się także ze powłoka wypolerowana wibracyjnie rożni się od tej spolerowanej tradycyjnie i ze po jakimś czasie zabieg należy powtórzyć.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Tylko nie mów że chcesz włożyć 20' co e32 :razz:
Tuczi77, ma rację! Jak lustro to tylko bez lakieru! Przerabiałem ten temat w moich BBS-ach. Do pielegnacji używałem tylko myjki ciśnieniowej gąbki i dobrego szamponu, nigdy niczym nie zaszły. Wiadomo jak ktoś będzie latał na nich w zimie to efekt polerki za jakis czas zaniknie oraz pojawią się wżery, trzeba będzie powtórzyć cały zabieg:-(
Największym problemem były szpilki gdyż chromowanie starych szpilek na których są "mikrowżery" na długo nie starcza (w moim przypadku tak było). Polecam zakup nowych(Niełatwo dostać) W warsztacie w którym robiłem polerkę mieli felgi demonstracyjne, po zabiegu polerowania zaprosili mnie abym ocenił efekt i rozważył lakier bezbarwny, po porównaniu koło w koło decyzja była prosta, żadnego lakieru! Pozdrawiam