Pokaż wyniki od 1 do 10 z 95

Wątek: Ceramizator

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Miro, ja nie leję ceramizera tylko Militec od K2 i mogę ci go szczerze polecić. Leję do silników jak i do automatów w obu moich autach. PO zalaniu do skrzyni zdecydowana poprawa jeśli chodzi o szybkość i płynność zmiany biegów. Do wspomagania wlałem na razie tylko do Audi i różnica była wyczuwalna od razu. Układ działa znacznie płynniej. Tak jakby miał mniejszy luz, jest dużo przyjemniej. PO zalaniu do silnika jest wrażenie jakby lżej wchodził na obroty ale może to tylko takie subiektywne wrażenie. NAjbardziej jestem zadowolony z pracy skrzyni i wiem, że już zawsze będę go używał do każdej ASB ;)

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Ja to tylko tutaj zostawię, żeby każdy mógł sobie zobaczyć kto pisze na temat a kto bije pianę

ILOŚĆ TREŚCI NA TEMAT:

Cytat Zamieszczone przez miro
    @Ttrol to wszystko to przez te trzy godziny to wyczytałem w m.in. w Twoich postach.
    Ja też stosowałem w manualnych skrzyniach w BMWejkach i była odczuwalna zmiana biegów a szczególnie odczułem to w E60 w 6-biegowej skrzyni przy wrzucaniu drugiego biegu. Temat znany. Ja stosowałem tylko CERAMIZER firmy CERAMIZER .
    W pytaniu moim chodziło mi właśnie o układ wspomagania z DD. Nie mam najmniejszego wycieku i nie wierzę w cudowne uzdrowienia. Chodzi mi o przedłużenie a raczej zabezpieczenie układu tylko nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie (czyt budowie) działa DD i wolę się upewnić niż go zaaplikuję.
    Wiem ,że tworzy warstwy w miejscach tarcia więc wg mnie magiel też powinien mieć się lepiej. Czyż nie ?
    Na temat Ceramizerów do silnika i układu wspomagania to na forum A8 są dosyć profesjonalne odpowiedzi lecz na temat DD nic nie ma z wiadomego powodu. (...) Poruszę ten wątek bo po konkretnym pytaniu przez @lukassolski nie było żadnej konkretnej odpowiedzi
    ILOŚĆ TREŚCI OFF TOPIC:
    Cytat Zamieszczone przez miro
    Jak założyłem nowy temat i chciałem rozpocząć dyskusję to Ty Kolego @ttrol zaraz wyskoczyłeś ,ze już było lecz wg mnie to Ty stosowałeś tylko Ceratec z LM a oni nie mają nic takiego jak Ceramizer do układu wspomagania a @Tuczi zaraz temat zamknął ,bo jak by było na temat czy lepsze e38 czy e65 i kogo na co stać to by już tam było pewnie ze dwie strony napisane. (...) ...tylko sam spam na temat języka polskiego. Otwarłem dziś nowy temat o ceramizerach ale moderator go zamknął bardzo szybko bo już było na te tematy dużo . Od trzech godzin czytam te wątki które były i nie wyczytałem nic np. na temat stosowania ceramizera do układu wspomagania z DD.
    Kolega @lukassolski zadał tu takie pytanie ponad rok temu ale moderatorzy zaśmiecili go spamem na temat polszczyzny i jak to na tym forum bywa konkretne pytanie znów zostało bez odpowiedzi.
    Myślę, że dodawać nic nie muszę...