Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 95

Wątek: Ceramizator

Zaawansowany Użytkownik Awatar Prezeslaw
    BMW
    E38 4.0 M60

Na stronie liqui-moly przy opisie Cera Tec'u znalazłem taki zapis: "Nie stosować w silnikach oraz przekładniach wyposażonych w mokre sprzęgło!" Jak to się ma do naszych silników (np. M60B40 z 5HP30)?
    To co, że diesel? Pewnie świece zalane;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 m62b35
    do silnika w takim razie można bez żadnych przeciwwskazań i naszych skrzyń manualnych również, natomiast w automacie występują kosze z tarczami i przekładkami i to by wykluczało zastosowanie tego preparatu. Zapewne jest niebezpieczeństwo ślizgania się jeżeli ma on zmniejszać tarcie i pokryć wszystko powłoką ceramiczną

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 m62b35
    do silnika w takim razie można bez żadnych przeciwwskazań i naszych skrzyń manualnych również, natomiast w automacie występują kosze z tarczami i przekładkami i to by wykluczało zastosowanie tego preparatu. Zapewne jest niebezpieczeństwo ślizgania się jeżeli ma on zmniejszać tarcie i pokryć wszystko powłoką ceramiczną

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d

Ceramizer

Witam wczoraj na TVN turbo widziałem w Nowym gadzecie taki jakby test tego wynalazku . I jestem w szoku na hamowni z auta 101km po zastosowaniu wyszło 106km a najlepsze ze wypompowali olej z auta i po 30 min pracy bez oleju kompletnie nic się nie stało. Więc zastanawiam się czy ktoś stosował ten wynalazek w e65 3 litrowym dieslu?

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    sam jestem ciekaw jak to działa i czy jest jaka kolwiek zauważalna różnica , kiedyś do terenówki którą miałem ( a że ciężko pracowała w terenie , rajdy , spoty itd ) dolałem specyfik z tygrysem na etykiecie zakupiony w sieci sklepów Fota , niekoniecznie coś się zmieniło .... co przwda troszkę inny preparat niż te ceramizery ale działanie miał mieć podobne .... także jestem sceptyczny , natomiast czytając wypowiedzi znowu sie zastanawiam czy warto
    Ostatnio edytowane przez vramzes ; 10-03-2015 o 07:48

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    No dobra, ale jak to się dolewa do oleju, to potem taka powłoka ceramiczna tworzy się wszędzie, w tym np. na wałkach rozrządu, wałkach mimośrodowych, VANOSach itd, czy im to nie zaszkodzi bardziej, niż pomoże?

Zaawansowany Użytkownik Awatar Prezeslaw
    BMW
    E38 4.0 M60

Cytat Zamieszczone przez koziol1102 Zobacz posta
    Czyli do mojego M60B40 z 5HP30 (automat) mogę wlać to do silnika, ale nie do skrzyni, czy w ogóle omijać szerokim łukiem (tak zrozumiałem ten opis ze strony www).
    To co, że diesel? Pewnie świece zalane;)

Doświadczony Użytkownik Awatar Martynka
    BMW
    735 iL
    do silnika możesz, to info o mokrych sprzęgłach dotyczy raczej moto gdzie tarcze pracują w oleju, czasem jest to ten sam olej co w silniku wiec zalanie układu tym specyfikiem powodowałoby ślizganie się sprzęgła i palenie tarczek.
    Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    dzwoniłem do znajomego który ma sklep z częściami i olejami już kilka dobrych lat , ma bardzo dobrą opinię a poza tym znam go osobiście i nigdy kitu mi nie wciskał , zawsze polecał pewne rzeczy a inne odradzał ( jeśli chodzi o części itd ) , zapytałem go o tego cerateca LM , potwierdził że jest ok , że sam używa i na pewno zauważył cichszą pracę silnika oraz " płynniejszą " pracę .... już kazałem odłożyć mi jeden na próbę ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    A można go stosowac w 3 litrowym dieslu?