Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 95

Wątek: Ceramizator

Doświadczony Użytkownik Awatar charzun
    BMW
    E38
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta
    Wlewałem Liqui Moly. Dwie puszki. Btw. Charzun dalej uszczelniaczy nie zrobiłeś?
    No wlasnie nie zdarzylem.. W lato mialem jezdzic na dwoch kolkach ale wyszlo tak ze auto bylo mi ciagle potrzebne i nie mialem kiedy zrobic :/ Teraz znow do lata musze sie przemeczyc, dlatego przyszlo mi do glowy z jakims "wspomagaczem".. Ostatnio niby mniej oleju bierze ..

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    Dobre , czyli to jak syrop na kaszel suchy i mokry

Ciekawe skąd takie wnioski
    To nie wnioski, tak pisało kiedyś na stronie valvolinepolska, jak jeszcze działała. Ale nie myśl sobie, że jak ktoś tak pisze to zaraz biorę to za wyrocznię.

Valvoline MaxLife to linia olejów silnikowych opracowana specjalnie z myślą o potrzebach silników z dużym przebiegiem. Dzięki specjalnym dodatkom, takim jak: specjalne dodatki konserwujące uszczelki oraz dodatki czyszczące, produkty MaxLife regenerują kluczowe części silnika, wydłużając jego żywotność. Właściwości oleju silnikowego MaxLife, wybranego produktem roku przez magazyn Lubricants World zostały potwierdzone przez niezależną europejską organizację certyfikacyjną TÜV Nord*. Oleje silnikowe MaxLife są idealnym rozwiązaniem dla rynku usług serwisowych. Ich właściwości przyczyniają się do opóźniania procesów starzenia i maksymalizują wydajność oraz żywotność pojazdów z dużym przebiegiem.
    Redukcja wycieków oleju - Unikalne dodatki poprawiają elastyczność uszczelek, ograniczając wycieki oleju, zużycie oleju i powstawanie osadów. Mniejsze zużycie oleju . Zaawansowane dodatki minimalizują rozkład i spalanie oleju. Redukuje to konieczność dolewania oleju oraz ryzyko uszkodzenia silnika na skutek pracy przy niskim poziomie oleju.
    Ponadprzeciętna redukcja tarcia. Unikalne dodatki przeciwtarciowe i dodatki chroniące części przed zużyciem pomagają zapobiegać zużywaniu się i uszkodzeniom elementów silnika. Redukcja utleniania i osadów. Dodatkowe detergenty i środki dyspergujące zapobiegają szkodliwemu utlenianiu się oleju i powstawaniu osadów, które powodują gęstnienie oleju.
    www.najlepszeoleje.pl
    Ostatnio edytowane przez Bartos ; 17-10-2016 o 20:49

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    @Bartos ,Elvis lotosa leje to go i tak nie przekonasz

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK

Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    @Bartos ,Elvis lotosa leje to go i tak nie przekonasz
    miro ,a Ciebie co do tego przekonało ,że twierdzisz ,że ten wymieniony olej ma takie właśnie uzdrawiające właściwości ? poproszę o konkrety ,a nie o "dupienie fleków"

Bartos , ja nie miałem na myśli ,że w to bezgranicznie wierzysz ,a co do informacji na stronie producenta ,to jak by mogła być inna

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Wiesz, Valvoline nie jest zły, niech producent pisze co chce. Ja leje do BMW Synpower (przy następnej wymianie zaleje MaxLife C3 LL04) i do dwóch Hond MaxLife, do tego do każdego Militec. Nie mam problemów i chwalę sobie ten olej, a jeszcze bardziej chwalę po tym jak pracuje silnik w porównaniu z Shell Helix

BMW
    BRAK
    @Elvis żeby nie dupić kołoczków ,kup se ,wlej i się przekonej. Z mojego powodu to Ty se możesz loć co se tam chcesz.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Bartos , ja właśnie jestem przed wymiana oleju w samochodach ,stąd moje pytanie ,a Twoje odpowiedz mnie częściowo satysfakcjonuje , bo jest poparta jakimś Twoim doświadczeniem.

Natomiast nie wiem co wnoszą posty mira do tematu , bo wlać i tak wleję co chcę ,ale chętnie bym wysłuchał jakiś konkretnych opinii jeśli ją masz,a nie stwierdzeń rodem z targu z Będzina. Kapujesz miro ?

A co do lania oleju przeze mnie to do wielu lat leję Mobila i nigdy problemów nie miałem , co nie świadczy ,że nie mogę spróbowac czegoś innego.

Militeca też raz zastosowałem, ale już nie pamiętam czy była duża różnica . Na pewno nic się nie stało złego.
    Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 17-10-2016 o 22:38

BMW
    BRAK
    Jak bys czytał od początku to byś wiedział ,że go leję i jestem bardzo zadowolony.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Jak bys czytał od początku to byś wiedział ,że go leję i jestem bardzo zadowolony.
    No ok , a jak doszedłeś do tego ,że Ci zmiękczył uszczelki ? Bo to mnie interesuje.

BMW
    BRAK
    Post 73.
    Poświęć się i poczytaj trochę wstecz