Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 95

Wątek: Ceramizator

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    @Słowik ,powiem Ci szczerze ,że z tą ASB to mnie zaskoczyłeś.
    Ja bym sie raczej nie odważył do ASB coś dolewać co nie znaczy ,że Ty robisz źle czy gorzej. Ja bym po prostu nie spał... hehe
    Miro, wież mi, że nie ma się czego bać. Militec właśnie super się nadaje do wszystkiego co pracuje na hydraulice i ma bardzo szerokie zastosowania. KIlku moich znajomych również dało się namówić na dolanie właśnie do ASB i wszyscy są mega zadowoleni. U wszystkich nastąpiła poprawa. Kolega Bartos zalał do skrzyni w Hondzie która chodziła beznadziejnie i szarpała i poprawa jest diametralna, nie ten sam samochód. Ten środek nie zmienia w żaden sposób właściwości oleju tylko modyfikuje powierzchnię metalu i wchodzi z nią w reakcję pod wpływem temperatury. Zalewasz na skrzynię 2 opakowania. Testowałem też kiedyś ceramizer ale jakoś mnie nie przekonał. MImo jego stosowania i tak w Renault po 200 tyś km poleciały panewki więc chyba raczej nie zadziałał.

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Jasne ,że nie przyjacielu. Wszyscy na pewno zobaczą.
    Bardziej jednak bym się przejmował spamem jaki moderatorzy zrobili na poprzednich stronach chcąc pokazać swoją władzę tutaj.
    Zresztą to co Ty znów tu zrobiłeś to na pewno bardzo pomoże w dyskusji na temat ceramizerów.
    Dzięki @Tuczi za utrzymywanie porządku na forum. Takich modów tu trzeba więcej. Zdrówka życzę !

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Jasne ,że nie przyjacielu. Wszyscy na pewno zobaczą.
    Bardziej jednak bym się przejmował spamem jaki moderatorzy zrobili na poprzednich stronach chcąc pokazać swoją władzę tutaj.
    Zresztą to co Ty znów tu zrobiłeś to na pewno bardzo pomoże w dyskusji na temat ceramizerów.
    Dzięki @Tuczi za utrzymywanie porządku na forum. Takich modów tu trzeba więcej. Zdrówka życzę !

W czym można Ci pomóc,przeszkodzić jeszcze?

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Normalny ceramizer do ASB się nie nadaje. Militec to nie ceramizer, tylko modyfikator tarcia, ale powstaje pytanie jak to wpływa na tarcze sprzęgieł, które właśnie bazują na tarciu. Słyszałem oponie takie jak Słowika, ale mnie to jednak nie przekonuje.

Są silniki, którym nic nie pomoże, a w szczególności te z Renault. 200kkm to i tak dużo, dobrze, że to nie 1.5dCI.
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Normalny ceramizer do ASB się nie nadaje. Militec to nie ceramizer, tylko modyfikator tarcia, ale powstaje pytanie jak to wpływa na tarcze sprzęgieł, które właśnie bazują na tarciu. Słyszałem oponie takie jak Słowika, ale mnie to jednak nie przekonuje.

Są silniki, którym nic nie pomoże, a w szczególności te z Renault. 200kkm to i tak dużo, dobrze, że to nie 1.5dCI.
    ttrol, silnik w Renault miałem akurat właśnie 1.5 dci. Zmieniałem olej co 10 tyś, lałem ceramizer, a i tak gówno to dało. Co do Militeca to przecież nie wpływa on na to, że tarczki będą miały mniejsze tarcie tylko uszlachetnia ich powierzchnię jak każdego metalu. Po prostu wiąże się z metalem ale nie powoduje zwiększonego uślizgu. Przejechałem już trochę od dolewki i efekt jest bardzo zadowalający. Wydaje mi się, że producent nie polecałby tego do ASB jeśli mogłoby to jej zaszkodzić. Taki środek robi również Liqui Molly i ludzie też są z niego zadowoleni :)

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Ja też uważam @Ttrol tak jak Ty. To nie ceramizer a i tak nie miałbym odwagi do skrzyni nic wlać ,oczywiście automatycznej.
    @Słowik szanuję Twoje zdanie ale ja się nie piszę na to.
    @Anatol a w czym Ty byś mi mógł pomóc ? Z tego co widzę to "władza" jaką Was czyli moderatorów obdarzyła administracja wali wam do głowy jak woda, niekoniecznie sodowa. Pracy na forum jest sporo a Wy tylko dokopać umiecie tym co Wam uwagę na coś zwrócą . Straszyć banami ,"nagrodami" itp to wam najlepiej wychodzi.
    Więc śmiem twierdzić ,że pomóc mi nie możesz a z resztą spraw to sobie sam dam rady. Pozdro.

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Nikt nie obiecywał,że bedzie tu jak w raju.Musisz to zaakceptować,tak jak regulamin forum.Kolejne wpisy OT (również Twój #51) będą usuwane.Przecież na to narzekałeś prawda?
    Co i komu uderzyło,też nie jest Twoim zmartwieniem.Od czasu wyróżnienia jaro5 tytułem "forumowicza miesiąca",zrobiłeś się strasznie nerwowy w wypowiedziach.Rozumiem,że rola samotnego Sancho Pansy jest smutna.Musisz być silny.Dasz radę i przetrzymasz to.
    Takie jest brutalne życie.Wszystkim nie dogodzisz.

Każdy kolejny post OT będzie nagradzany :)
    Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę.

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    zgadza się, musi działać ok, bo też o tym słyszałem, jednak ja się boję, nic więcej

co do silnika renault, to właśnie dzięki ceramizerowi pewnie tak długo wytrzymał. mieliśmy trochę takich aut w robocie do tłuczenia, żadne nie dożyło 150kkm
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    ttrol, też mam Militec w automacie, dwóch autach, nie ma negatywnych skutków, a jak na razie płynniejsza zmiana biegów.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740D

Cytat Zamieszczone przez Bartos Zobacz posta
    ttrol, też mam Militec w automacie, dwóch autach, nie ma negatywnych skutków, a jak na razie płynniejsza zmiana biegów.
    Stosuje Militec we wszystlich autach które mialem od ponad 18 lat i nigdy nie zauwazylem zadnych negatywnych skutów stosowania.Przeciwnie,po rozruchu zimą silnik zapala jakby byl rozgrzany i chodzi znacznie ciszej . Zalewam do silnika, ukl.wspomagania i skrzyni biegów.Malo kto wie za Militec stosuje Boening :)